Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

LPS Alba Iulia, comportare meritorie la Liga Naţională de baby baschet

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Valentin Urian LPS Alba Iulia 1Timp de o săptămână, terenurile special amenajate în bazele sportive din municipiul Mangalia au găzduit întrecerile de babybaschet din cadrul Ligii Naţionale de Baby şi Mini baschet Banca Transilvania 2016, competiţie care a adunat la start 120 de echipe din întreaga ţară, printre care şi o echipă ce a reprezentat LPS Alba Iulia, compusă din micuţe baschetbaliste născute în anii 2006 şi 2007.

Formaţia condusă de Valentin Urian  s-a clasat pe locul al 17-lea din 27 de participante, la feminin, însă importantă a fost prezenţa în sine la o întrecere juvenilă de asemenea anvergură. “Elevele mele, care au la activ 3-4 luni de baschet s-au comportat foarte bine. Poziţia ocupată la final nici nu contează prea mult. Fetele au înţeles competiţia în sine, într-un cadru organizat, ce înseamnă victoriile, cât contează înfrângerile”, a declarat antrenorul albaiulian, un pasionat al baschetului. Lotul LPS Alba Iulia a fost compus din următoarele baschetbaliste: Maria Irimie, Ana Miclea, Ioana Man, Andreea Vlad, Brianna Urian (fiica antrenorului), Alessia Bratu, Iulia Stoica, Anemona Clopotaru, Daria David, Gianina Haj, Natalia Buciuman şi Iasmina Chirilă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Diana Ignat, “secund” de conjunctură şi convocări la loturile naţionale

Talentata jucătoare Diana Ignat a îndeplinit la acest turneu funcţia de antrenor secund al antrenorului Valentin Urian, ajutându-l pe tot parcursul turneului. Diana Ignat urmează să bifeze două convocări la diverse acţiuni ale loturilor naţionale. Mai întâi, la echipa reprezentativă Under 14, în perioada 14-17 iulie, la Braşov, pentru ca, din 14 august să fie un alt stagiu centralizat, la Cheile Grădiştei, al “tricolorelor” Under 15. Repartizată în grupă cu Galactica Cluj, Olimpia 3 Bucureşti şi Phoenix 1 Galaţi, în prima fază a competiţiei, formaţia din Cetatea Marii Uniri a pierdut respectivele jocuri la diferenţe minime. Apoi, în faza secundă a întrecerii (pentru locurile 17-25), au urmat confruntările cu BC Valbon Arad (6-27), CS Adep Satu Mare (12-17) şi Phoenix 3 Galaţi (19-9). O întâlnire neobişnuită a fost însă aceea cu CSŞ Otopeni, câştigată de LPS Alba Iulia, după… 4 reprize de prelungiri, scor 22-19, meciul fiind unul extrem de… prelungit!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea