Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Clement Negruț (PMP): Administrația locală se face în interesul cetățeanului – VIDEO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au trecut alegerile locale iar aleșii trebuie să se apuce de treabă. Este mult de lucru pentru fiecare administrație locală mai ales la început de drum.

Clement Negrut04Eu aș vrea să-i felicit pe toți cei care și-au atins obiectivul de a ocupa o funcție cu responsabilitate publică, fie ca primar, fie consilier local,sau consilier judetean. De acum însă fiecare va trebui să urmărească fără încetare îmbunătățirea nivelului de trai în comunitățile lor. Un primar, la ora actuală are posibilitatea să profite de oportunitatea adusă de finanțările europene și să facă minuni pentru orașul sau comuna pe care o administrează.

Primarii trebuie să aibă o nouă abordare față de administrația locală; asta fie că sunt la primul mandat sau dacă sunt la al saselea. Transparența față de cetățeni este crucială. Oamenii trebuie să știe cum este gospodărit orașul lor; ce bani sunt la bugetul local și cum sunt ei cheltuiți. Cetățenii trebuie să aibă acces la informații de interes public precum efectuarea plăților către prestatorii de servicii către primărie, contracte şi aşa mai departe. Primarii trebuie de asemenea să acorde o atenție deosebită sistemului de sănătate cu implicațiile sale la nivel local. Educația este un alt domeniu care trebuie să constituie o prioritate, mai ales în condițiile în care vedem ce se întâmplă în învățământul românesc și mă refer la subfinanțarea lui sau la probleme precum numărul foarte mic de înscrieri la bacalaureat.

O altă problemă care va trebui neapărat corectată o reprezintă alegerea primarilor. Alegerile locale trebuie să revină la cele două tururi. Nu putem spune de exemplu că un primar ales în 2016 are susținerea majorității cetățenilor dacă după o prezență de 36% el a fost ales chiar cu 60 % din voturile valabil exprimate, deoarece, raportat la numărul total al cetăţenilor cu drept de vot acel 60% reprezintă în realitate mult mai puțin. Este evidentă astfel lipsa de încredere a cetățenilor față de sistemul actual, ceea ce necesită neapărat o schimbare.

Partidul Mișcarea Populară va lupta prin toate mijloacele pe care le are, prin primarii și prin consilierii săi locali si judeteni pentru ca prezența lor în aceste foruri administrative să însemne un plus pentru comunitățile pe care le reprezintă. Prin oamenii noștri vom dovedi că administrația locală se poate face cu adevărat în interesul și spre binele cetățeanului.

VIDEO din conferința de presă din 17 iunie 2016

Preşedinte PMP Alba,

Deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea și reabilitarea energetică a dispensarului uman din comuna Șpring, printr-o finanțare PNRR. Licitația de peste 900.000 de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea și reabilitarea energetică a dispensarului uman din comuna Șpring, printr-o finanțare PNRR. Licitația de peste 900.000 de lei lansată pe SEAP Administrația comunei Șpring, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea și reabilitarea energetică a clădirii dispensarului uman. Citește și: FOTO | Stadiul lucrărilor la Școala Șpring: Se lucrează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea