FOTO: Șefa de promoție de la Liceul Tehnologic din Blaj și-a asigurat un loc la UBB Cluj-Napoca, după ce a obținut premiul I la concursul „Oeconomicus Napocensis”. Un alt elev, pe locul III
Doi elevi de la Liceul Tehnologic „Ştefan Manciulea” din Blaj s-au întors acasă cu locuri fruntașe de la renumitul concurs de cunoştinţe „Oeconomicus Napocensis”, organizat de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca. Este vorba despre Ligia Gaszy, șefa de promoție a unității de învățământ, care a obținut punctaj maxim reușind astfel să-și asigure un loc în cadrul universității și elevul Sabin Oţel, care s-a clasat pe locul III.
Concursul „Oeconomicus Napocensis” a avut loc în data de 14 mai 2016. Obiectivul principal al concursului este de a stimula creativitatea şi performanţa elevilor din învăţământul preuniversitar, în vederea dezvoltării cunoştinţelor şi competenţelor specifice unui viitor economist. În acelaşi timp, se intenţionează familiarizarea elevilor cu mediul universitar economic şi orientarea acestora spre alegerea unei specializări în cadrul universităţii. Se acordă următoarele distincţii:
- Premiul I – elevilor care obţin rezultate între 9.50 – 10.00;
- Premiul II – elevilor care obţin rezultate între 9.00 – 9.49;
- Premiul III – elevilor care obţin rezultate între 8.50 – 8.99;
- Menţiune – elevilor care obţin rezultate între 8.00 – 8.49.
În urma pregătirii continue şi a studiului constant, sub îndrumarea atentă a doamnei profesoare Olimpia Petraş, elevii Ligia Gaszy, Sabin Oţel şi Claudiu Oniga din clasa a XII-a, profil servicii, s-au înscris la concurs, optând pentru secţiunea contabilitate.
Ca în fiecare an, rezultatele nu s-au lăsat aşteptate, elevii făcând cinste liceului blăjean. Astfel, eleva Ligia Gaszy a obţinut mai mare punctaj la această secţiune, respectiv 100 puncte, fapt ce îi asigură admiterea în cadrul FSEGA, un loc bugetat, în urma promovării examenului de bacalaureat. Conform regulamentului, punctajul obţinut este echivalent premiului I. Trebuie menţionat că eleva are rezultate deosebite la învăţătură şi în cadrul instituţiei, fiind şefă de promoţie.
Un alt loc fruntaş a fost obţinut şi de Sabin Oţel, cu 89 puncte, echivalente premiului III . Datorită acestui rezultat, 89 sutimi se vor adăuga la media de admitere în cadrul facultăţii. Elevul a obţinut rezultate deosebite şi în alte concursuri, fiind implicat în tot ceea ce înseamnă viaţa şcolară.
”Ca în fiecare an, în ediţia curentă, ce reprezintă a treia participare la Concursul „Oeconomicus Napocensis”, rezultatele deosebite obţinute de elevi ne fac mândri de profesia de dascăli. O felicităm pe doamna profesoară Olimpia Petraş pentru rezultate, implicare şi dăruire. Îi mulţumim pentru efortul depus în fiecare an atât în cadrul liceului, cât şi pentru pregătirea suplimentară a elevilor participanţi”, a transmis Ioana Breazu, purtatorul de cuvant al Liceului Tehnologic`Stefan Manciulea` Blaj. Reamintim că, la edițiile anterioare, alți patru elevi au făcut cinste liceului blăjean, clasându-se pe primele locuri la acest concurs. Este vorba despre eleva Laura Răhăian (locul I – 2015), elevul Cătălin Oprea (premiul III – 2015), Cătălin Biriș (Premiul I – 2014) și Antonio Șarlea (premiul III – 2014). (A.M.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor