Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Șefa de promoție de la Liceul Tehnologic din Blaj și-a asigurat un loc la UBB Cluj-Napoca, după ce a obținut premiul I la concursul „Oeconomicus Napocensis”. Un alt elev, pe locul III

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

elevi liceul tehnologic blajDoi elevi de la Liceul Tehnologic „Ştefan Manciulea” din Blaj s-au întors acasă cu locuri fruntașe de la renumitul concurs de cunoştinţe „Oeconomicus Napocensis”, organizat de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor  (FSEGA) din cadrul Universității Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca. Este vorba despre Ligia Gaszy, șefa de promoție a unității de învățământ, care a obținut punctaj maxim reușind astfel să-și asigure un loc în cadrul universității și elevul Sabin Oţel, care s-a clasat pe locul III.

Concursul „Oeconomicus Napocensis” a avut loc în data de 14 mai 2016.  Obiectivul principal al concursului este de a stimula creativitatea şi performanţa elevilor din învăţământul preuniversitar, în vederea dezvoltării cunoştinţelor şi competenţelor specifice unui viitor economist. În acelaşi timp, se intenţionează familiarizarea elevilor cu mediul universitar economic şi orientarea acestora spre alegerea unei specializări în cadrul universităţii.  Se acordă  următoarele distincţii:

  1. Premiul I – elevilor care obţin rezultate între 9.50 – 10.00;
  2. Premiul II – elevilor care obţin rezultate între 9.00 – 9.49;
  3. Premiul III – elevilor care obţin rezultate între 8.50 – 8.99;
  4. Menţiune – elevilor care obţin rezultate între 8.00 – 8.49.

ELEVI LICEUL TEHNOLOGICÎn urma pregătirii continue şi a studiului constant, sub îndrumarea atentă a doamnei profesoare Olimpia Petraş, elevii Ligia Gaszy, Sabin Oţel şi Claudiu Oniga din clasa a XII-a, profil servicii, s-au înscris la concurs, optând pentru secţiunea contabilitate.

Ca în fiecare an, rezultatele nu s-au lăsat aşteptate, elevii făcând cinste liceului blăjean. Astfel, eleva Ligia Gaszy a obţinut mai mare punctaj la această secţiune, respectiv 100 puncte, fapt ce îi asigură admiterea în cadrul FSEGA, un loc bugetat, în urma promovării examenului de bacalaureat. Conform regulamentului,  punctajul obţinut este echivalent premiului I. Trebuie menţionat că eleva are rezultate deosebite la învăţătură şi în cadrul instituţiei, fiind şefă de promoţie.

Un alt loc fruntaş a fost obţinut şi de  Sabin Oţel, cu  89 puncte, echivalente premiului III . Datorită acestui rezultat, 89 sutimi se vor adăuga la media de admitere în cadrul facultăţii. Elevul a obţinut rezultate deosebite şi în alte concursuri, fiind implicat în tot ceea ce înseamnă viaţa şcolară.

”Ca în fiecare an, în ediţia curentă, ce reprezintă a treia participare la Concursul „Oeconomicus Napocensis”, rezultatele deosebite obţinute de elevi ne fac mândri de profesia de dascăli. O felicităm pe doamna profesoară Olimpia Petraş pentru rezultate, implicare şi dăruire. Îi mulţumim pentru efortul depus în fiecare an atât în cadrul liceului, cât şi pentru pregătirea suplimentară a elevilor participanţi”, a transmis Ioana Breazu, purtatorul de cuvant al Liceului Tehnologic`Stefan Manciulea` Blaj. Reamintim că, la edițiile anterioare, alți patru elevi au făcut cinste liceului blăjean, clasându-se pe primele locuri la acest concurs. Este vorba despre eleva Laura Răhăian (locul I – 2015), elevul Cătălin Oprea (premiul III – 2015), Cătălin Biriș (Premiul I – 2014)  și Antonio Șarlea (premiul III – 2014). (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” din Alba Iulia a dat startul înscrierilor pentru sesiunea iulie-august 2024: Ce trebuie să știe candidații

Bogdan Ilea

Publicat

în

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” din Alba Iulia a dat startul înscrierilor pentru sesiunea iulie-august 2024: Ce trebuie să știe candidații Au început înscrierile pentru sesiunea iulie-august 2024 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” din Alba Iulia. Termenul limită este până în 19 mai. La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,UNIREA” al judeţului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea