„Istoria recentă a României” – o nouă disciplină opțională pentru elevii de liceu
O nouă disciplină opţională, „Istoria recentă a României” va putea fi studiată, începând cu anul şcolar 2016-2017, de elevii claselor a XI-a şi a XII-a, programa cursului făcând parte din oferta de cursuri opţionale propusă de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
Disciplina va prezenta o imagine complexă a societăţii româneşti din a doua jumătate a secolului XX şi din primele decenii ale secolului XXI, punând accentul mai mult pe studierea evenimentelor şi aprofundarea şi interpretarea trecutului în locul memorării unor serii cronologice, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
Conţinutul programei va fi grupat în patru capitole. Fiecare capitol va trata etapele în care a evoluat România de la 23 august 1944 până în 1989. Ultima perioadă parcursă va fi din anul 1990 până în 2007, anul integrării României în Uniunea Europeană, considerat un reper important în evoluţia istoriei contemporane.
Programa disciplinei „Istoria recentă a României” va propune un demers didactic realizat din perspectivele educaţiei pentru drepturile omului, educaţiei pentru diversitate, educaţiei pentru dimensiunea de gen, a perspectivelor multiple asupra istoriei şi a problemelor sensibile şi controversate. Pachetul educaţional va cuprinde manualul pentru Istoria recentă a României, ghidul Profesorului şi un ghid multimedia, se arată în comunicat emis de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
Sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 4 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 9 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi