Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România, s-ar putea deschide circulației pe 15 mai
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi-a propus să deschidă Transalpina până pe 15 mai. Potrivit site-ului CNADNR, secţiunea Drumuri Naţionale, pe DN 67 C Novaci – Rânca circulaţia autovehiculelor este întreruptă până pe 15 mai. Restricţiile rutiere au fost prelungite deja de două ori până acum, deşi perioada de trafic închis se încheia conform graficelor pe 30 martie.
Vremea rea a făcut ca drumarii să amâne deszăpezirea Transalpinei în zona de creastă, cu toate că pe anumite tronsoane se poate ajunge cu maşina. Siguranţa traficului nu este însă aceeaşi pe toate porţiunile din drumul naţional, mai ales din cauza posibilelor căderi de stânci de pe versanţi şi a faptului că vremea este în continuare schimbătoare.
Drumarii speră să deschidă Transalpina pe 15 mai, în special dacă vremea va ţine cu ei şi îi va lăsa să intervină, mai ales în zonele unde stratul de zăpadă are încă o înălţime considerabilă.
Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România, cât şi din întregul lanţ al Munţilor Carpaţi, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munţii Parâng de la Nord la Sus fiind paralelă cu Valea Oltului şi Valea Jiului.
Sursa Realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 2 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 7 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi