Augustin Lazăr a primit aviz favorabil din partea CSM pentru funcția de procuror general
Augustin Lazăr a primit, joi, aviz favorabil din partea secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru funcția de procuror general.
Proiectul său de management prevede, între altele, ca parchetele cu activitate redusă să fie desfiinţate sau ca schemele lor de personal să fie micşorate.
„Este un proiect care dorește reformarea radicală a Ministerului Public, să facă un Minister Public mai eficace, mai integru, și care să fie o instituție în slujba interesului public, o instituție care să fie altfel decât a fost până acum, cu o față europeană și cu standarde europene”, a afirmat Augustin Lazăr despre proiectul său, la sosirea la CSM.
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat după nominalizarea lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general că acesta are viziunea, determinarea și autoritatea pentru a deține această calitate.
Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a fost propus de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nominalizarea fiind trimisă în 1 aprilie Consiliului Superior al Magistraturii.
Secţia pentru procurori a CSM a stabilit calendarul pentru examinarea propunerii ministrului Justiţiei de avizare a numirii lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, interviul la CSM fiind programat pentru data de 21 aprilie.
Augustin Lazăr are o vechime în funcţia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani în funcţii de conducere. Ca procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a coordonat şi instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmărirea şi repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară cooperarea judiciară internaţională.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 5 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 9 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi