Rămâi conectat

Actualitate

Tribunalul Alba: Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Vingerzan Marius Mihai, arestat pentru luare de mită

Dragoş Suciu

Publicat

în

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Vingerzan Marius Mihai, a fost arestat, miercuri, pe o perioadă de 30 zile, pentru infracțiunea de luare de mită, decizia Tribunalului Alba fiind atacată cu contestație de inculpat.

tribunalul albaTribunalul Alba a admis, miercuri, propunerea formulată de D.N.A. Alba Iulia de arestare preventivă a inculpatului Vingerzan Marius Mihai, director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă și a fost atacată cu contestaţie de către inculpat. Competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Curţii de Apel Alba Iulia.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 12 aprilie 2016, a inculpatului Vingerzan Marius Mihai, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța de reținere a procurorilor se arată că în perioada 2015-2016, inculpatul Vingerzan Marius Mihai, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 20.000 euro din care a primit, în tranșe, sumele de 5.500 euro și 2.000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind încheierea, în cursul anului 2015, a unui contract de închiriere între Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu și firma omului de afaceri pentru o chirie lunară modică (500 euro/lună) raportat la dimensiunile spațiului precum și poziționarea acestuia și efectuarea demersurilor necesare pentru încheierea unui act adițional prin care a fost prelungită durata inițială a contractului de la 10 ani la 20 de ani, în sensul obținerii avizului Asociației Naționale a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România (din care face parte și Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu).
În același context, la data de 12 aprilie 2016, inculpatul Vingerzan Marius Mihai a primit de la omul de afaceri o altă tranșă în sumă de 5.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua ediție a programului Tezaur: Românii pot cumpăra titluri de stat cu dobânzi anuale neimpozabile de până la 6,60%

Bera Larisa

Publicat

în

Noua ediție a programului Tezaur: Românii pot cumpăra titluri de stat cu dobânzi anuale neimpozabile de până la 6,60% Românii au ocazia, începând de luni, 12 august 2024, să investească în titluri de stat TEZAUR, oferite cu dobânzi anuale neimpozabile atractive, de 5,80% pentru maturitatea de 1 an și 6,60% pentru maturitatea de 3 ani. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea