Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

„Ne vom bate cu CSM Târgovişte, şansele sunt egale!” | Gheorghe Rotar, primarul Blajului, prefaţează lupta pentru titlu la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În „Mica Romă”, voleiul a devenit religie, un club înfiinţat în urmă cu 5 ani, Volei Alba Blaj devenind port-stindardul perfomanţelor sportive în Alba.

Gheorge Rotar Volei Alba Blaj 1Dacă anul trecut obţinerea titlului, o premieră istorică pentru judeţ, a fost o imensă surpriză şi o depăşire a dezideratului anunţat, acum campioana României Volei Alba Blaj are drept obiectiv ferm câştigarea campionatului intern la volei feminin. Şi se prefigurează o încleştare dură şi o reeditare a finalei din 2015, dacă se vor respecta calculele hârtiei, contra formaţiei de lângă Turnul Chindiei, întărită serios în această iarnă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*”Voleiul, o emblemă şi o carte de vizită a urbei”

Gheorghe Rotar, primarul municipiului Blaj este artizanul acestei poveşti de senzaţie, prin implicarea autorităţilor locale, alături de Consiliul Judeţean Alba în apariţia şi evoluţia acestei echipe ce a ajuns să domine voleiul românesc. „Volei Alba Blaj este o emblemă pentru Blaj, o carte de vizită foarte bună şi nu doar pentru un micuţ municipiu, cât şi pentru judeţul Alba”, a declarat edilul Blajului. Dacă anul trecut a cucerit trofeul intern, având al 4-lea buget ca şi valoare în România, în noua ediţie pretenţiile dar şi cheltuielile fireşti au crescut. Debutul în întrecerea supremă, Champions League s-a materializat prin rezultate apreciabile, o clasare pe locul al treilea în grupă şi prezenţa în Challenge Round-ul Cupei CEV, unde, din păcate a pierdut 0-3 în manşa tur cu Schweriner, vicecampioana Germaniei.

*”De un deceniu nu s-a întâmplat aşa ceva în România…”

Pericolul numărul unu la coroana internă se anunţă CSM Târgovişte, vicecampioana de anul trecut, cu un buget de 750.000 de euro şi o întărire substanţială a băncii tehnice şi a efectivului. Zoran Terzic (ultima dată la Omichka Omsk, Rusia) este considerat unul dintre cei mai mari specialiști din voleiul european și de-a lungul carierei sale a mai condus formații din România precum Metal Galati, Medicina Tg. Mureş şi Dinamo Bucureşti. Acesta este actualul selecționer al primei reprezentative a Castigare campionat Volei Alba Blaj189Serbiei, medaliată cu bronz la Europene și fostă campioană a Europei. Alături de el au mai ajuns la Târgoviște secundul Zeljko Bulatovic şi sârboaicele Suzana Cebic (libero, din China, de la Beijing Baw), Bianka Busa (extremă) și Marta Drpa (universal) – ambele din Italia, de la .Obiettivo Risarcimento Vicenza, nume grele. “Noi avem o echipă foarte bună pentru România şi un mod normal ar trebui să devenim iarăşi campioni, însă confruntarea pentru titlu se anunţă foarte echilibrată, iar şansele sunt egale, 50-50”, a mai menţionat Rotar. În sezonul regulat, Volei Alba Blaj a defilat, având 16 victorii din tot atâtea meciuri şi 47 de puncte din 48 posibile. În 5 martie este, în Sala “Timotei Cipariu”, înfruntarea titanilor, derby-ul adevărului cu CSM Târgovişte. “Am mai discutat cu cunoscători ai voleiului feminin, care mi-au spus că în ultimii 10 ani în România nu s-a întâmplat asemenea fenomen precum la Târgovişte în pauza competiţională, CSM-ul întărindu-se extrem de mult şi ridicând ştacheta”, a comentat Rotar.

*”Zakoc este un antrenor excepţional”

În stagiunea 2015-2016, Volei Alba Blaj are drept obiectiv realizarea eventului intern, preconizându-se un duel al orgoliilor “Mica Romă” versus “Turnul Chindiei”, combatante conduse de antrenori sârbi. “Ştim că ne aşteaptă o adevărată bătălie, dar ne dorim să realizăm eventul. CSM Târgovişte este principala pretendentă la trofee, însă sunt optimist, având un antrenor excepţional, pe Darko Zakoc”, a încheiat Rotar. Aşadar, se anunţă o mare rivalitate, al cărui răspuns în vom afla în aprilie…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea