Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Echipa din Aiud, locul patru la turneul internaţional de la Gyomaendrod (Ungaria)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O echipă de tineri fotbalişti din Aiud, alcătuită din reprezentanţi a două instituţii de învăţământ din municipiu a participat în Ungaria, la Gyomaendrod (localitate înfrăţită cu urbea din Alba) la o competiţie internaţională juvenilă, terminând pe locul al patrulea.fotbal Aiud Gyomaendrod 56

Turneul internaţional de fotbal în sală, pentru copii din 2002 şi mai mici, denumit Cupa Bomboanelor de Crăciun a avut la start 5 formaţii, două din Ungaria (Gyomaendrod şi Mezobereny), două din România: Aiud (denumită de organizatori Nagyenyed) şi Oradea (Bihardiarzeg), plus una din Polonia (Pilzneo). Esta întâia oară când Aiudul participă cu o echipă la acest nivel competiţional ca şi vârstă, reprezentanţii noştri fiind copii de şcoală, în condiţiile în care adversarii veneau de la cluburi sportive.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

S-a jucat în sistem turneu, fiecare cu fiecare, clasamentul final fiind următorul: 1. Pilzneo (Polonia), 2. Gyomaendrod, 3. Mezobereny, 4. Aiud, 5. Oradea.

Pentru micuţii aiudeni a fost o experienţă de neuitat, în condiţiile în care au împletit fotbalul cu alte acţiuni sociale, mulţi dintre copii fiind la prima experienţă în afara ţării. „Scopul în sine nu a fost unul de a câştiga meciuri. La mijloc a fost socializarea, întâlnirea cu alţi copii, acţiuni diverse, la care se adaugă impactul cu alte culturi fotbalistice”, a precizat Florin Hanca, conducătorul delegaţiei municipiului Aiud, ajutat de prof. Kerekes Ferenc.

Rezultate: Gyomaendrod – Aiud 6-1, Bihardiarzeg – Aiud 2-2, Pilzneo (Polonia) – Aiud 5-0, Mezobereny – Aiud 3-3. Lotul aiudean a fost compus din Dragoş Claudiu Grecu, Vicenzo Di Gaetano, Robert Sebastian Szekely, Darius Nectarie Bic-Mocan, Ovidiu Cristian Palosy, Sebastian Stăvar (Colegiul Naţional “Titu Maiorescu” Aiud), Mihacsa Nandor, Onisor Aron, Bardi Oliver, Szekely Szabolcs-Zsolt, Tulit Aron Levente (Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” Aiud).

[nggallery id=1386]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea