Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Gabriel Pleșa: Skatepark-ul din Alba Iulia va fi gata la sfârșitul lunii septembrie. Va fi atractiv, ne așteptăm să câștigăm turiști

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Lucrările la skatepark-ul din Cetatea Alba Carolina vor fi finalizate la sfârșitul lunii septembrie, obiectivul fiind considerat unul dintre cele mai atractive, de acest gen, din zona Ardealului, a spus, joi, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Skatepark Alba Iulia01

Liberalul Gabriel Pleșa a afirmat, la emisiunea ”În Gardă”, de la radio Unirea FM, că după inaugurare, obiectivul va fi promovat astfel încât municipalitatea să câștige turiști în urma acestei investiții. Pleșa a mai precizat că ”împreună” vom constata dacă a fost o investiție reușită sau nu.

Suprafața platformei Skatepark-ului este de 1868 mp, înglobând diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatră, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat și mobilier urban. Obiectivul de bază, skatepark-ul propriu-zis, se va desfășura pe o suprafață variat accidentată, terasată, cu plan înclinat având în dotare rampe și balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau biciclete. Față de cota accesului pietonal din latura de est a Cetății se vor înregistra diferențe de nivel de la 1,20 până la 2,50 metri.

Câştigătorul licitaţiei organizată pentru amenajarea acestui obiectiv situat pe contragarda bastionului Sfânta Elisabeta este – General Game, din Sântimbru, aparținând lui Mircea Sabău-Tătar.

Contractul semnat prevede lucrări de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie în valoare determinată de 2.814.136,15 lei (cu TVA) – o mare parte din sumele necesare pentru finalizarea skatepark-ului au fost obținute prin fonduri europene.

Faţă de cota accesului pietonal din latura de est a Cetăţii se vor înregistra diferenţe de nivel de la – 1,20m până la – 2,50m.

Sursa foto – Facebook, bastion skatepark


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici Cetatea Alba Carolina s-a transformat într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield, 18-19 mai! Alba Iulia este primul oraș din cele 10 din România prin care evenimentul urmează să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea