Rămâi conectat

Sport

Duel pe Arieş între două echipe măcinate de griji şi apăsate de probleme

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Trei remize albe la Turda pentru FC Unirea Alba Iulia

    De 12 runde „lanternă roşie” şi fără succes în primele 10 etape, Arieşul lui Ciorceri (totuşi victorii la rând cu FC Bihor şi FC Oltul Slatina în ultimele partide interne) îşi joacă viitorul în cele 90 de minute contra Unirii. Nici în tabăra uniristă nu este deloc linişte în finalul turului, restanţele financiare apăsându-i pe jucători, ce nu au chef de antrenamente, în plus Bălu are şanse reduse să fie recuperat până sâmbătă. Din 2007, FC Unirea nu a pierdut niciunul dintre cele 6 jocuri disputate împotriva „vulturilor roşii”, în cele trei descinderi de la Turda înregistrându-se remize albe de fiecare dată, sub comanda a trei antrenori diferiţi: 2007 cu George Ciorceri (actualul tehnician al Arieşului), 2008 cu Aurel Şunda (când buturile adverse erau apărate de… Adrian Pascal) şi 2010 cu Marius Baciu. Doi dintre elevi lui Stelian Gherman, portarul Adrian Pascal şi atacantul Dejan Pecarov vor evolua împotriva fostei echipe în ultima etapă a turului.
lUniriştii vor victoria
Fără îndoială „numărul 1” al echipei uniriste în prima parte a campionatului la nivelul prestaţiilor, căpitanul Adrian Pascal a îmbrăcat tricoul adversarilor în stagiunea 2008-2009, sub comanda lui Alex Pelici. „Ne aşteaptă un joc foarte dificil, lipsesc mulţi jucători de bază, dar şi aşa ne propunem să învingem”, a spus goalkeeperul hunedorean, ce a încasat numai 9 goluri în 14 întâlniri. „Este categoric cel mai bun sezon personal de când joc fotbal, n-am pierdut niciun meci pe teren propriu. Nu discutăm acum de probleme financiare, ne gândim că pentru a avea o iarnă liniştită la Alba trebuie să câştigăm la Turda”, a mai adăugat Pascal (30 ani), ce a mai evoluat alături de Timar (Arieşul Turda), Căt. Bucur şi Ţârcă (FC Bihor), R. Cristian (Corvinul Hunedoara).
lRestanţe turdene către Pecarov
Vârful Dejan Pecarov a fost 6 luni la Turda în ediţia trecută şi a depus memoriu împotriva Arieşului pentru a-şi încasa restanţele, cifrate la aproximativ 1500 euro, fosta sa echipă fiind obligată să stingă litigiul până la finele acestei luni. „N-a fost o perioadă prea bună pentru mine, n-am reuşit să marchez, dar poate o fac împotriva lor”, a afirmat Pecarov (două reuşite în 11 întâlniri în acest sezon). „Ne dorim să încheiem turul cu capul sus şi pentru mine să se întoarcă ghinionul avut în jocul cu Juventus Bucureşti”, a încheiat fotbalistul în vârstă de 29 ani.
lAlexandru Giurgiu convocat la trial
În perioada 29-30 noiembrie, uniristul Alexandru Giurgiu va fi prezent la Mogoşoaia, la un trial al jucătorilor născuţi în anul 1992, în vederea alcătuirii selecţionatei Under 20. Fundaşul stânga albaiulian, prezent şi în lotul lărgit al naţionalei Under 19 înaintea Campionatului European din vară ar fi posibil să-l aibă alături şi pe colegul său de club Ionuţ Stan.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, triunghiular în Slovenia: remiză cu ND Gorica și eșec cu CSM Reșița

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a susținut un triunghiular în Slovenia, la Rogla, întâlnind ND Gorica (remiză, 1-1) și CSM Reșița (eșec, 0-1). După ce amicalul cu NK Bistrica a fost anulat, uniriștii au susținut două teste a câte 45 de minute în aceeași zi, obținând rezultate de apreciat în fața unor oponenți din eșalonul superior. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea