Rămâi conectat

Curier Județean

Două străzi şi drumul Aiud – Ciumbrud, asfaltate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    La Aiud s-au încheiat lucrările de investiţii în infrastructura rutieră programate pentru acest an, valoarea totală a lucrărilor finanţate integral de la bugetul local fiind de 965.000 de lei, a declarat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al municipalităţii aiudene. A fost asfaltat drumul către localitatea Ciumbrud, pe o suprafaţă de peste 6000 mp (circa 1,1 km), iar străzile Stadionului şi Morii, în zona Penitenciarului, pe unde se desfăşoară traficul greu, au fost modernizate tot pe o suprafaţă de peste 6000 mp (aproximativ 800 de metri), în sensul că benzile de mers au fost lărgite, trotuarele reparate, bordurile deteriorate au fost înlocuite, iar condiţiile de circulaţie din zonă au fost optimizate. Totodată, au fost executate plombări pe o suprafaţă de peste 9000 mp şi au fost reabilitate trotuare, alei de acces şi parcări pe o suprafaţă de peste 3000 mp în toate zonele din Aiud care puneau probleme din punctul de vedere al circulaţiei rutiere şi pietonale.
Investiţiile programate în anul 2011 de către autorităţile locale din Aiud privind reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere au ţinut cont de proiectul privind extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba, finanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu. În cadrul acestui proiect, în Aiud vor fi executate lucrări de extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare, în valoare de peste 15 milioane de euro, fiind totodată prevăzută şi modernizarea staţiei de epurare. În acest context, primarul Horaţiu Josan a prevăzut în bugetul pe acest an sumele necesare reabilitării şi modernizării infrastructurii de drumuri, astfel încât acestea să poată fi circulate în cele mai bune condiţii, luând însă în calcul lucrările la reţelele de apă şi canalizare care vor începe în 2012. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

TREI unități de învățământ din Alba primesc titlul de „Școală Europeană”: Care sunt instituțiile câștigătoare

Bera Larisa

Publicat

în

TREI unități de învățământ din Alba primesc titlul de „Școală Europeană”: Care sunt instituțiile câștigătoare Trei unități de învățământ din județul Alba, au obţinut titlul „Şcoală Europeană” în cadrul competiţiei cu acelaşi nume, organizată de aproape 20 de ani de către Ministerul Educației prin Inspectoratele Școlare Județene, la care participă instituții care au fost şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea