Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bacalaureat 2015, sesiunea de toamnă: Ministerul Educației afișează, marți, rezultatele candidaților

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Educației și Cercetării Științifice afișează, marți, până la ora 16.00, rezultatele candidaților la examenul de Bacalaureat 2015 – sesiunea de toamnă.

Elevi Bacalaureat 201306Absolvenții de liceu pot depune contestații în aceeași zi între orele 16.00 și 20.00. Rezolvarea contestațiilor este programată în 2-3 septembrie, rezultatele finale urmând să fie afișate în 4 septembrie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Absolvenții au susținut săptămâna trecută probele scrise. Luni a avut loc proba la limba română, marți proba la limba maternă – doar pentru absolvenții aparținând minorităților naționale, iar miercuri proba obligatorie a profilului – matematică (real) și istorie (uman). Vineri, la proba la alegere a profilului și specializării, candidații au putut alege între mai multe discipline: fizică, chimie, biologie sau informatică (profilul real) și geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi sociologie (profil uman).

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media minimă de promovare, pentru fiecare disciplină în parte este 5.00, iar media finală a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului de Bacalaureat, este minimum 6.00.

În Alba, examenul s-a organizat în patru centre de evaluare: La Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia – 219 înscriși (88 la limba română, 104 la proba obligatorie a profilului, 157 la proba la alegere a profilului și specializării), la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș – 139 înscriși (60 la limba română, 79 la proba obligatorie a profilului, 104 la proba la alegere a profilului și specializării), la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud – 200 înscriși (109 la limba română, 6 la limba maghiară, 114 la proba obligatorie a profilului, 121 la proba la alegere a profilului și specializării), la Liceul ”HCC” Abrud – 189 înscriși (103 la limba română, 134 la proba obligatorie a profilului, 117 la proba la alegere a profilului și specializării).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște Anul acesta, în luna mai, pensiile vor fi virate pe card în intervalul 2-3 mai. De data aceasta, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu între 1 și 6 mai. Cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea