Kronospan, o companie activă în acţiuni de protecţia mediului. Peste 4 tone de deșeuri colectate la Sebeș
Protejarea mediului înconjurător este responsabilitatea fiecăruia dintre noi și ar trebui să reprezinte o preocupare constantă pentru orice comunitate. Eliminarea completă a poluării este încă o utopie, însă prin acțiuni concrete putem contribui cu toții la reducerea surselor de poluare.
Unul dintre cei mai mari factori de poluare sunt deșeurile aruncate în natură. Cifrele vorbesc de la sine – descompunerea naturală în mediul înconjurător a aluminiului durează 100 de ani, plasticul se descompune în peste 500 de ani iar sticla nu se decompune, practic, niciodată (e nevoie de aproximativ 1 milion de ani pentru a se descompune în bucățele mici). Toate aceste materiale pot fi însă reciclate în mod optim. Aluminiul e reciclabil în proporție de 100% iar sticla poate fi reciclată la nesfârșit fără să își piardă din calități.
La nivel individual sau la nivel corporativ, este fără îndoială datoria noastră, a tuturor, să găsim resursele și modalitatea în care putem contribui eficient la protejarea naturii și asigurarea unui mediu curat pentru generațiile viitoare.
Kronospan este una dintre companiile care au dovedit un interes constant pentru promovarea unui spirit civic sănătos și pentru desfășurarea unor activități periodice de ecologizare și protejare a mediului înconjurător.
Prin Fundația Kronospan, organizaţia care dezvoltă programele de responsabilitate socială susținute de Kronospan, compania a derulat de-a lungul timpului numeroase proiecte ce vizează protejarea mediului, în regiunile în care își desfășoară activitatea – Sebeș și Brașov. Una dintre aceste inițiative este proiectul “Mereu Verde”, demarat în anul 2008 sub sloganul “Plantăm viitorul împreună!”. Scopul principal al proiectului îl reprezintă responsabilizarea comunităților locale în general și a tinerilor în special, pentru păstrarea unui mediu curat. În cadrul proiectului, sunt desfășurate periodic activități de împădurire și ecologizare, cu implicarea atât a autorităților locale și naționale, cât și a partenerilor sociali (instituții de învățământ, ONG-uri etc.).
Până în prezent, Proiectul “Mereu Verde” a însemnat: plantarea a peste 100.000 de puieți; peste 100 de hectare de teren curățate prin activități de ecologizare; peste 300 de tone de deșeuri adunate în cadrul activităților de ecologizare; peste 1500 de voluntari implicați în toate activitățile.
O altă dimensiune importantă a Proiectului “Mereu Verde” este aceea prin care compania Kronospan sprijină și promovează un management sustenabil al pădurilor. De la debutul proiectului până în prezent, Kronospan a susținut periodic ample acțiuni de împădurire. Având concursul autorităților locale și cu ajutorul voluntarilor, în anul 2011 s-au împădurit 5 ha de teren în Brașov, în zona Zănoaga și alte 5 ha la Sebeș, în zona Cărari.
Un alt proiect desfășurat recent este Campania 2%, ediţia 2015, prin care Fundația Kronospan sprijină Agenția Metropolitană Brașov pentru recondiționarea infrastructurii turistice și valorizarea patrimoniului natural al Ariei Protejate Muntele Tâmpa. Braşovul este „oraşul de la Poalele Tâmpei”, unul dintre puţinele oraşe care adăpostesc în mijlocul lor o arie naturală protejată. Muntele Tâmpa are regim de rezervaţie naturală încă din 1962. Kronospan dorește să atragă atenția, prin acest proiect, cu privire la bogăția pe care o aduce Brașovului această zonă. În plus faţă de resursele alocate pentru organizarea campaniei, la încheierea acesteia, Fundaţia Kronospan va dubla fondurile obţinute din donaţii.
La Sebeș, Kronospan a susținut recent două ample acțiuni de ecologizare, pe Valea Frumoasei, râul Sebeș și împrejurimi, prin care a colectat peste patru tone de deșeuri. Aceste acțiuni au fost puse în practică cu ajutorul elevilor de la Liceul Tehnologic din Sebeș.
“Știm că obiceiurile se schimbă greu, dar mizăm pe entuziasmul și forța tinerilor pentru a aduce o schimbare reală, de care să beneficiem cu toții. Credem că fiecare dintre noi ar trebui să se implice activ și să contribuie la curățenia pe care ne-o dorim”, spune Oana Bodea, director de PR Kronospan Sebeș și președintele Fundației Kronospan.
Preocuparea permanentă a companiei pentru protejarea mediului înconjurător este integrată și în plan intern, Kronospan asumându-și un rol proactiv în dezvoltarea de tehnologii pentru protecția mediului. Conștienți de necesitatea respectului pentru natură, specialiştii Kronospan cercetează, dezvoltă și testează în permanență tehnologii de vârf pentru siguranța și durabilitatea mediului.
“Protecția și starea mediului au devenit un reper al calității vieții și un standard de civilizație pentru fiecare țară și individ. Credem în acest lucru și, de aceea, fabricile pe care le avem funcționează conform celor mai avansate tehnologii de producție și protecție a mediului și a angajaților. Sunt standarde foarte stricte de la care nu ne abatem”, declară Adrian Băcilă, director de producție Kronospan.
Fiecare acțiune singulară ce dovedește implicare în viața socială este valoroasă. Credem în puterea exemplului și contăm pe implicarea fiecăruia dintre noi pentru o lume mai bună.
Comunicat de presă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Apa și canalizarea în Alba și alte județe. Precizări cu privire la creșterea tarifelor, din partea ARA: „Factura este suportabilă”
Apa și canalizarea în Alba și alte județe. Precizări cu privire la creșterea tarifelor, din partea ARA: „Factura este suportabilă” Asociația Română a Apei – ARA, Organizaţie non-guvernamentală (ONG), ce reunește profesioniștii din domeniul apei, experți în cercetare, reglementare și producători face precizări cu privire la creșterile de tarife la apă și apă uzată. Citește […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 12 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor