Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de miercuri, 8 iulie: Drob de vinete cu pește

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vorbeam deunăzi cu prietena mea, Cornelia Moise, bănățeancă, profesoară de Literatură și mare iubitoare a „culinăritului”.

drob de vineteCorneliei nu-i displace să încerce feluri de mâncare contradictorii prin denumirea și prin forma lor și, adeseori, prin ingredientele care, altundeva decât în bucatele ei, parcă nu se împrietenesc. E celebră rețeta ei de pere de carne de vițel, cu sos de roșii și zahăr caramelizat. O minunăție, vă asigur! (Iar cei care deja le-au preparat sunt sigură ca îmi dau dreptate!)

Deunăzi, Cornelia mi-a dat un telefon să-mi amintească o altă mâncare deosebită din agenda ei de bucătărie. Este vorba despre drobul de vinete cu pește, despre care eu, sincer vă spun, nu am mai auzit până în ziua în care l-am gustat la masa ei.

Pentru prepararea lui ar cam fi nevoie de două vinete de mărime potrivită, patru cepe, un cartof mai măricel, 150 g de file de pește (șalău, știucă sau crap) dezosat, patru ouă, 120 g de făină, o lingură cu pesmet, 80 g de unt, o legătură de pătrunjel verde, o legătură de mărar, sare și piper, după gustul fiecăruia.

Află cum se prepară de pe ANTENA SATELOR

foto: antenasatelor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

4 IULIE – Ziua Crucii Roșii Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

4 IULIE – Ziua Crucii Roșii Române Societatea de Cruce Roșie din România s-a înființat și a primit recunoașterea Comitetului Internațional al Crucii Roșii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea țării noastre la Prima Convenție de la Geneva ”pentru ameliorarea situației răniților și bolnavilor din forțele armate în campanie”. Printre semnatarii actului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea