Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de miercuri, 10 iunie: Balmoș mușcelean sau ”fondue roumaine”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Balmoşului muşcelean, Bogdan Gîlculescu, unul dintre cei mai pătimași gurmeți din prima cetate de scaun a Țării Românești, îi spune: ”fondue roumaine”, ”alintându-l” și, în același timp, relevând superbul arc în timp și spațiu între ciobanii din Carpați și păstorii din Alpi.

Respectând regulile oricărui fondue din Alpi, şi balmoşul ciobanilor din Muscel se face din trei feluri de brânză. Mai precis, din brânză de burduf, telemea de oaie proaspătă şi urdă grasă de oaie, căreia i se mai adaugă şi ceva unt de oaie, ingredient pe care, din păcate, nu-l găsim decât la stână sau, cel mult, în locurile unde ciobanii îşi desfac produsele.

Se face mai întâi un cir…

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

foto: antenasatelor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

4 IULIE – Ziua Crucii Roșii Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

4 IULIE – Ziua Crucii Roșii Române Societatea de Cruce Roșie din România s-a înființat și a primit recunoașterea Comitetului Internațional al Crucii Roșii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea țării noastre la Prima Convenție de la Geneva ”pentru ameliorarea situației răniților și bolnavilor din forțele armate în campanie”. Printre semnatarii actului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea