Rămâi conectat

Curier Județean

CPECA: 15 polițiști din Alba Iulia și de la transporturi Alba, pregătiți pentru prevenirea consumului de droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba Iulia a desfăşurat, în perioada 11-13 mai, sesiunea „Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri”, destinată personalului Poliţiei Locale Alba Iulia şi Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Alba.

Sesiunea de formare adresată unui număr de 15  poliţişti a însumat 20 ore de învăţare (3 zile) şi s-a  desfăşurat la sediul Poliţiei Locale Alba Iulia.

Obiectivul general al cursului a fost îmbunătăţirea competenţelor în domeniul prevenirii consumului de droguri în comunitate.

La finalul sesiunii de formare, cursanţii au dobândit cunoştinţe teoretice şi abilităţi, care să faciliteze abordarea eficientă a problemelor asociate consumului de droguri în comunitate. Finalitatea formării a adus  participanţilor: cunoaşterea aspectelor legate de importanţa prevenirii, în raport cu drogurile, noţiuni şi concepte utilizate în prevenirea consumului de droguri; familiarizarea cu principalele categorii de substanţe şi efectele acestora; dobândirea de cunoştinţe referitor la cadrul legal şi sistemul de coordonare a răspunsului instituţional în domeniul drogurilor; cunoaşterea modalităţilor de a dezvolta abilităţi de viaţă: presiunea grupului, factori de risc şi de protecţie, convingerea normativă, comunicarea, decizie informată, asertivitatea de a face faţă problemelor; cunoaşterea obiectivelor prioritare pentru realizarea prevenirii consumului de droguri în mediul comunitar şi abordarea eficientă a problemelor asociate consumului de droguri în comunitate; identificarea principalelor etape în planificarea, implementarea şi evaluarea proiectelor cu specific antidrog.

Agenţia Naţională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituţională în vederea prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin formarea pe această problematică şi a altor specialişti din strucuri cu atribuţii în domeniu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea