Rămâi conectat

Actualitate

Proiect: Părinţii ar putea primi zile libere, dar fără plată, pentru a merge cu copiii la medic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Părinţii şi tutorii vor beneficia de una sau două zile libere pe an pentru îngrijirea sănătăţii copiilor, fără obligaţia angajatorului de a plăti drepturile salariale, prevede un proiect pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Doctor examining young girl

Doctor examining young girl

Potrivit sursei citate, pentru familiile sau persoanele cu doi copii se va acorda tot o zi lucrătoare liberă pe an, ca şi în cazul unui singur copil, însă pentru familiile sau persoanele cu trei sau mai mulţi copii se vor acorda două zile lucrătoare libere pe an, consecutive sau separate, după cum decide angajatorul.

Conform dispoziţiilor actului normativ se acordă de către angajatorii publici şi privaţi o zi lucrătoare liberă pe an, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copiilor, pentru îngrijirea sănătăţii copiilor. Sunt luaţi în considerare copiii minori, cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, aflaţi în îngrijirea şi întreţinerea părinţilor sau a reprezentanţilor legali„, prevede nota de fundamentare a proiectului prezentat de Agerpres.

Persoanele prevăzute de actul normativ vor beneficia de una sau două zile lucrătoare libere pe an, în funcţie de numărul de copii, fără obligaţia angajatorului de a plăti drepturile salariale aferente.

Prin acordarea acestei zile lucrătoare libere, se asigură posibilitatea părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copiilor, de a verifica anual starea de sănătate a copiilor minori.

Aceeaşi sursă precizează că părinţii trebuie să prezinte o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte faptul că în anul respectiv celălalt părinte sau reprezentant legal nu a solicitat ziua lucrătoare liberă şi nici nu o va solicita, precum şi o copie a documentului din care să rezulte calitatea de reprezentant legal al copilului, după caz.

Vizita la medic poate fi efectuată în sistemul public de sănătate sau în sistemul privat.

Sursa: realitatea.net; agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea