Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ ȘTIREA TA: Alba Iulia înverzită… cu buruieni crescute pe zidurile Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu este pentru prima dată când cititorii publicației ziarulunirea.ro atrag atenția despre modul în care este îngrijită Cetatea. Conștienți de sumele mari plătite pentru restaurare, ei cer de la autorități mai multă seriozitate în privința desemnării celor care trebuie să vegheze ca aceasta să fie cu adevărat un obiectiv turistic, admirat și lăudat de cei care îl vizitează.

20150507_131618În schimb, cum puteți vedea și în imaginile alăturate, localnicii observă că zona se transformă pe zi ce trece, dintr-un loc în care te aștepți să ”respiri aerul istoriei”, într-unul numai bun de organizat lecții de botanică în aer liber.

Onorat public, dragi plătitori de taxe și impozite, după ce am fost intoxicați cu propaganda restaurării Cetății din urbea noastră, și ni se spunea că orașul va trăi din turism, cum bine știți, rezultatele restaurării prost făcute pe bani mulți au început să apară – cărămizi fisurate și apoi crăpate, pavele puse aiurea, instalații electrice ori de irigații executate în dorul lelii. Dar pentru toate astea erau vinovați vandalii și alte popoare migratoare din istorie. Cum se face însă că orașul plătește bani grei pentru întreținerea spațiului verde din Cetate (șanțuri + interior), totul arata ok, DAR pe toate zidurile cresc drăguțe de buruieni de-ți vine să vii cu ierbarul după tine. Alea nu trebuie smulse??? Nu cumva în timp vor distruge zidurile restaurate pe bani mulți???”, scrie un albaiulian care, probabil, se aștepta ca acțiunea de înverzire a orașului, derulată de administrația locală, să aibă un cu totul alt rezultat.

[nggallery id=441]

__________

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne pe adresa [email protected], iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine. (Atenție, sunt luate în considerare numai mail-urile cu date de contact reale!)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea