Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni – vizitat de elevi și profesori din 5 țări europene, colegi în proiectul multilateral Comenius ”BRIDGES”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 19-25 aprilie, Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni a găzduit cea de-a patra reuniune de proiect multilateral Comenius ”BRIDGES”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul de Învățare pe Tot Parcursul Vieții, cu numărul de referință COM-13_PM-AB-HU. Un număr de 74 de elevi și profesori din cele cinci țări partenere ale proiectului – Ungaria, Italia, Franța, Turcia și Olanda – au participat la activitățile prilejuite de această reuniune, activități orientate spre atingerea obiectivelor proiectului. Programul săptămânii a fost astfel conceput încât să îmbine activitățile pe tematica proiectului cu vizite de documentare asupra patrimoniului istoric și cultural românesc, punctul final al reuniunii fiind organizarea expoziției cu produsele finale realizate în cadrul proiectului pe parcursul derulării acestuia, respectiv 2013-2015.

Comenius 1Diversitatea și calitatea activităților desfășurate au fost apreciate de către elevii și profesorii participanți: prezentarea școlii, a orașului Câmpeni și a județului Alba, prezentarea României, atelierele de lucru – confecționare de panouri interactive pentru expoziția finală, teatru – BRIDGES4U, singing session, completare de chestionare, confecționare de puzzle pe tematica proiectului, jocuri sportive – au fost doar câteva din multitudinea de activități menite să sublinieze faptul că, dincolo de frontiere, există punți de legătură între națiuni bazate pe relații de prietenie, colaborare, respect al diversității, toleranță și evitarea prejudecăților de orice tip.

Afis Comenius-1Activitățile amintite s-au desfășurat în paralel cu organizarea unor vizite de documentare în puncte geografice, istorice și culturale emblematice pentru zona în care trăim: Alba Iulia (cu vizitarea Cetății Alba Carolina, a Catedralei Încoronării, a Muzeului Unirii, a porților cetății), Sibiu (cu vizitarea Muzeului de Artă Populară ”Astra” și a orașului vechi), Salina din Turda, Cluj Napoca (Catedrala Metropolitană, Piața Avram Iancu, Piața Unirii, Catedrala Sf. Mihail), Ghețarul de la Scărișoara. Pe parcursul vizitelor de documentare și a activităților din întreaga săptămână, oaspeții au beneficiat de ghidaj specializat în limba engleză și de atenta îndrumare a profesorilor și elevilor unității școlare din Câmpeni, toți aceștia implicându-se activ în buna derulare a proiectului.

comenius2Reuniunea a inclus, de asemenea, o etapă de atentă evaluare a activităților desfășurate de participanții la proiect, iar expoziția finală organizată a fost vizitată de către elevii colegiului, dar și de către membri ai comunității locale care au apreciat calitatea și diversitatea produselor expuse. Cu satisfacția muncii împlinite, toți elevii și profesorii participanți s-au despărțit, ducând în țările lor de origine mesajul de prietenie și dovada ospitalității gazdelor române.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea