FOTO| Lucrare de mântuială la drumul ce face legătura între Alba Iulia și Drâmbar, în apropierea șoselei de centură. Va fi din nou reabilitat
Drumul peste râul Ampoi, ce face legătura între Alba Iulia și Drâmbar, în apropierea șoselei de centură a municipiului, a ajuns într-o stare jalnică după un an de la finalizarea lucrărilor. Astfel, Newamport Compani SRL – executantul lucrărilor, este obligat să-l mai ”cârpească” o dată potrivit înțelegerii cu beneficiarul, Consiliul Județean Alba, drumul fiind în perioada de garanție.
Lucrările de consolidare a podului de pe DJ 107 au fost finalizate în decembrie 2013. La nici un an, din cauza gropilor care s-au format în asfalt, șoferii erau nevoiți să calce linia continuă pentru a le evita și pentru a nu-și avaria mașinile, și așa ”lovite” de infrastructura rutieră din România.
Drumul este acum într-o stare jalnică, fiind decopertat de societatea care l-a ”cârpit” prima dată. Acesta este un prim pas spre reabilitarea lui, care va fi finalizată în maxim o lună (sperăm că nu la fel), potrivit reprezentanților Consiliului Județean Alba.
Lucrările la acest obiectiv s-au ridicat la suma de 693.587,62 de lei. Perioada de garanţie de bună execuţie este de 24 luni de la terminarea lucrărilor.
Execuţia lucrărilor la obiectivul „Consolidare pod pe DJ107, peste râul Ampoi, km.1+653, localitatea Alba lulia, judeţul Alba” a demarat la data de 8 aprilie 2013 cu o durata de execuţie de 8 luni. Lucrările au fost executate de S.C. Newamport Compani S R L. in baza contractului de lucrări nr. 16687 din 18.12.2013 si a contractului nr.12441 din 7 august 2013, in baza Autorizaţiei de construire nr.12 din 18 ianuarie 2013 emisa de Primaria municipiului Alba lulia.
Lucrările au fost executate conform proiectului tehnic si a detaliilor de execuţie întocmite de S.C. Aldor S.R.L Timişoara; in cadrul proiectului au fost executate urmatoarele categorii de lucrări cu parametrii tehnici aferenţi:
Suprastructura: realizare placa suprabetonare continuizata peste reazemele de pe pile; realizarea structurii rutiere (hidroizolatie cale, strat beton asfaltic deschis BAD 25 de 6 cm, geocompozit, strat de beton asfaltic BA16 de 4cm) si amenajarea zonei pietonale la nivel cu partea carosabila; montarea dispozitivelor performante-sistem bitum elastomer- de acoperire a rosturilor de dilatatie; echiparea tablierului cu parapet pietonal din ţeava rectangulara si parapet de siguranţa din elemente prefabricate din beton cu nivel de protectie H2; lucrări de consolidare cu fibre de carbon a unei fasii cu goluri marginale;gaurirea la intrados a fâşiilor cu goluri, pentru aerisirea si evacuarea apelor infiltrate; protejarea anticoroziva a intradosului suprastructurii cu Ferrograd, pentru blocarea dezvoltării procesului de coroziune a armaturii pretensionate.
Infrastructura; lucrări de camasuire a rosturilor elevatie-fundatie la stâlpii pilelor; comlpletarea zidurilor întoarse si a zidului de garda la cota corespunzătoare dalei de suprabetonare care s-a executat pe suprastructura; rampe de acces din beton armat si grinzi de rezemare a plăcii de racordare; protejarea anticoroziva a infrastructurii; Rampe de acces realizare placa de beton armat pentru racordare rampe; completare structurii rutiere prin realizarea de casete cu fundaţie din balast de 30 cm si piatra sparta de 25 cm; astemerea unui geocompozit antifisura; refacerea straturilor de mixturi asfaltice.
Amenajare albie: refacere protectie de mal culee dinspre Alba lulia; protejarea cu anrocamente a malului împotriva eroziunii, la pila P1; reprofilare albie pe o lungime de 100 m in amonte si 50 m aval pod; semnalizare orizontala- prin realizarea marcajului orizontal.
Potrivit informațiilor oferite de CJ Alba șoferii care trec prin zona sus menționată se vor putea bucura drumul refăcut la sfârșitul lunii mai.
[nggallery id=372]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan