Olimpiada interdisciplinară tehnică de la Sebeș: Prahova, Satu Mare, Neamț și Vrancea, ocupantele primelor locuri
Olimpiada interdisciplinară tehnică de la Sebeș, desfășurată în perioada 5-10 aprilie, cu sprijinul Liceului Tehnologic Sebeș și al companiei Kronospan Sebeș, în calitate de sponsor principal, s-a încheiat după patru zile de concurs în care elevii liceelor din Prahova, Satu Mare, Neamț și Vrancea au demonstrat cele mai avansate cunoștințe în domeniul prelucrării lemnului.
Elevi de liceu din 23 de județe ale țării s-au înscris la olimpiada de anul acesta – prima competiție națională de profil de o asemenea anvergură. Liceul Tehnologic din Sebeș a câștigat drepturile de organizare pe baza participării cu succes la olimpiadele anterioare, de unde elevii sebeșeni s-au întors cu premii și diplome importante. Începând din anul 1995 și până în 2014, reprezentanții Liceului Tehnologic din Sebeș au luat peste 20 de premii la concursurile naționale și județene din aria de expertiză tehnologică.
Câștigătorii au plecat acasă cu premii importante oferite de Kronospan Sebeș, principalul pilon local în industria prelucrării lemnului: ceasuri, tablete, telefoane smart sau căști audio multifuncționale. “Este prima experiență de acest gen și s-a dovedit a fi una plăcută. Vreau să particip și la anul și să câștig locul I. Planul meu este să urmez Facultatea de Design Interior și să contribui la dezvoltarea industriei lemnului. Fără lemn nu am avea nici mobilier de calitate și nici sursă de energie și căldură”, spune Corneliu Cristea, de la Liceul Tehnologic Agro-Montan Romeo Constantinescu din Vălenii de Munte, județul Prahova. Corneliu Cristea a fost câștigătorul locului I la clasa a XI-a.
Și Vasile Titire, de la Liceul Tehnologic Simion Mehedinți din Vidra, județul Vrancea, câștigătorul locului I la clasa a XII-a, a fost la fel de încântat de participarea la Olimpiadă. “Sunt foarte fericit că am ajuns la această etapă, cea națională, și entuziasmat, în același timp, că am luat locul I. Am participat și anul trecut, dar fără să iau vreun premiu. Anul acesta m-am pregătit din timp pentru a-mi atinge țelul – premiul I și am reușit”.
Olimpiada interdisciplinară a transformat săptămâna trecută Sebeșul în centrul academic național în domeniul prelucrării lemnului. Toți cei implicați în organizarea competiției își asumă angajamentul ca și la anul să continue eforturile de implementare a acestui poriect. “Ne dorim să-i sprijinim pe viitorii specialiști în prelucrarea lemnului, iar rezultatele de anul acesta ne confirmă faptul că sunt mulți aceia care vor cu adevărat să aibă o carieră de succes în domeniu. Este important să înțelegem cu toții că educația academică a tinerilor și pregătirea lor riguroasă sunt cele mai importante garanții pentru viitorul nostru”, a declarat Oana Bodea, director PR Kronospan Sebeș.
Olimpiada de anul acesta a continuat o tradiție locală veche de sute de ani, meseria prelucrării lemnului fiind înrădăcinată mai cu seamă după anul 1900, când a devenit îndeletnicire predată din tată în fiu. Prima fabrică de pal din zonă a fost ridicată în anul 1965, iar industria a cunoscut o evoluție importantă în ultimii 50 de ani.
Comunicat de presă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
IPJ Alba: Recomandări pentru șoferii care pornesc la drum în condiții meteorologice nefavorabile
IPJ Alba: Recomandări pentru șoferii care pornesc la drum în condiții meteorologice nefavorabile Reprezentații IPJ Alba, au transmis recomandări pentru șoferii care pornesc la drum în contextul fenomenelor meteorologice nefavorabile. Citește și: VIDEO | Trafic ÎNGREUNAT pe Transalpina – DN 67 C: Copaci căzuți pe carosabil între Tău Bistra și Barajul Oașa Recomandăm conducătorilor auto […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan