Rămâi conectat

Sport

Cursă spre trofeul Cupei României *Astăzi, în semifinale, Volei Alba-Blaj – Dinamo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj-Dinamo Bucuresti58Calificată în finala mare a campionatului, Volei Alba-Blaj are şansa să realizeze performanţă şi în Cupa României, echipa lui Darko Zakoc urmând să joace astăzi, la ora 17.00, în prima semifinală, cu Dinamo Bucureşti (direct la Digi Sport 3). În această săptămână, la Cheile Grădiştei se dispută Final Four-ul Cupei României, la feminin (6 şi 7aprilie) şi masculin (8 şi 9 aprilie). Locaţia aleasă de Federaţia Română de Volei reprezintă o staţiune turistică situată în creierul munţilor, în apropiere de Moeciu de Sus şi de comuna Fundata (judeţul Braşov). Programul întrecerii feminine mai cuprinde semifinala CSM Lugoj – Ştiinţa Bacău (astăzi, ora 19.30) şi finala Cupei, marţi, 7 aprilie, la ora 16.15 (televizată pe Digi Sport). “Nu ne aşteaptă o confruntare facilă cu Dinamo şi trebuie să privim serios această partidă, să fim realişti şi cu picioarele pe pământ. Prima dată să eliminăm Dinamo şi apoi ne gândim la finală”, a declarat Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba-Blaj. În acelaşi context, precizăm că jocurile de la Târgovişte, programate în 18 şi 19 aprilie, în finala mare, se vor desfăşura joi 16 aprilie (ora 19.45) şi vineri, 17 aprilie (ora 19.30), urmând a fi transmise de Digi Sport.
*Zakoc: “Ne concentrăm exclusiv pe semifinală

Volei Alba-Blaj are o serie extraordinară, eliminând fără eşec CSM Bucureşti în semifinalele campionatului. “Ne aflăm în faţa Volei Alba Blaj-Dinamo Bucuresti55primei ocazii de a obţine un trofeu în acest sezon. Asta nu înseamnă însă că dorim să ardem etapele, ba din contră. Tratăm cu seriozitate semifinala, facem pas cu pas şi ne concentrăm exclusiv pe meciul cu Dinamo. Echipa bucureşteană are jucătoare cu experienţă mare care pot pune oricând pericol. Pot să promit însă că nu vom trata această competiţie cu relaxare. În cazul în care vom ajunge în finală, suntem pregătiţi pentru o luptă frumoasă. Toată lumea aşteaptă o confruntare cu Ştiinţa Bacău care desigur va fi favorită. Volei Alba Blaj, ca de obicei, are mare respect pentru adversarii săi, dar în acelaşi timp se gândeşte cu intensitate la obiectivele sale”, a precizat antrenorul Darko Zakoc, cf are 10 victorii consecutive.

*Dinamo, dorinţă de revanşă

Dinamo a făcut un sezon regulat modest, clasându-se abia pe locul al 5-lea şi neintrând în semifinale. Cu certitudine că formaţia bucureşteană vrea să dreagă busuiocul în cupă, mizând totul pe disputa din semifinală. Antrenorul Branko Gajic va fi iarăşi în postura de oponent al fostei echipe, la fel ca şi Tsvetelina Zarkova (Volei Alba-Blaj), respectiv Alice Kapelovies şi Milagros Collar (Dinamo). În campionat, Blajul s-a impus în două rânduri, 3-0 la Bucureşti şi 3-1 în Sala “Timotei Cipariu” (în 7 februarie).

*Grapă, dezamăgit după ratarea din semifinale
În cealaltă semifinală, Ştiinţa Bacău (deţinătoarea eventului în stagiunea precută) este favorită în compania formaţiei din Lugoj, însă moldovencele au moralul scăzut din pricina ratării calificării în “finala mare” (CSM Târgovişte a dat lovitura la Bacău). Dacă va învinge Dinamo în semifinalele cupei, gruparea din “Mica Romă” va avea în faţă, în ultimul act, un adversar dezamăgit şi ar putea profita din plin de acest lucru. “Nu mai contează acum Cupa României, credeți-mă. Pe mine mă interesa campionatul, să ies campion. Acesta era cel mai important trofeu, nu Cupa României, chiar nu mă interesează. Nu reprezintă pentru mine o performanță câștigarea Cupei României, dar acesta este adevărul”, a declarat Florin Grapă, după eşecul cu CSM Târgovişte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0) | „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0). „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit O săptămână perfectă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care s-a calificat în play-off-ul Cupei României și a celebrat Centenarul, s-a încheiat cu partida de verificare cu Sticla Arieșul Turda. Pe „Cetate”, gruparea albaiuliană […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea