Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de marți, 10 martie: Cozonac cu prune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la colacii mari, mai ales în zilele de pomenire a morților. Un astfel de colac, numit „uitata”, este mai mare și redesenează, fidel, chipul omenesc. Se dă de pomană pentru morții care nu au fost amintiți de mult în rugăciuni. Perioada aceasta culminează de Paști, cu colacul de cinste. Și pentru că niciodată rețetele nu-s destule, în așteptarea Paștilor vă propun o rețetă de cozonac cu prune, culeasă de pe Valea Mureșului.

Ai trebuință de: Un kg făină de patisserie, 250 g zahăr tos, 300 g unt, 4 gălbenușuri, două plicuri cu zahăr vanilinat, coaja rasă de la o lămâie, un pliculeț cu praf de copt, 50-75 ml apă (după cât cere făina), o jumătate de linguriță de sare fină.

Pentru umplutură: 100 g alone, 50 g migdale, 100 g prune uscate fără sâmburi, 100 g zahăr tos, o linguriță de scorțișoară măcinată.

Află rețeta pe ANTENA SATELOR.

foto: antenasatelor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

4 IULIE – Ziua Crucii Roșii Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

4 IULIE – Ziua Crucii Roșii Române Societatea de Cruce Roșie din România s-a înființat și a primit recunoașterea Comitetului Internațional al Crucii Roșii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea țării noastre la Prima Convenție de la Geneva ”pentru ameliorarea situației răniților și bolnavilor din forțele armate în campanie”. Printre semnatarii actului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea