Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Impozit de 1 sau 3 la sută pentru microîntreprinderi, în funcţie de numărul salariaţilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul Codul Fiscal. Potrivit acestora, sunt vizate modificări la cotele de impozit, provenienţa veniturilor şi baza impozabilă.

proiect noul cod fiscalDe asemenea, în proiect este eliminat articolul introdus în 2013, care obligă toate societăţile care îndeplineau criteriile de microîntreprindere să plătească impozitul pe venituri. Această cerinţă a dus la înregistrarea, în 2013, a peste 430.000 de microîntreprinderi, după ce, în anul anterior, erau active fiscal 70.000 de astfel de entităţi. Persoanele juridice ies din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor dacă depăşesc plafonul de 65.000 de euro sau obţin mai mult de 20% din venituri din consultanţă şi management şi trebuie să se înregistreze ca plătitoare de impozit pe profit.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citeşte şi: Valoarea punctului de pensie: Vezi cum se calculează pensia

Noile coordonate prevăd cote diferite de impozit pe veniturile firmelor, în funcţie de numărul de angajaţi, astfel: 1 la sută pentru microîntreprinderile cu mai mult de 2 salariaţi inclusiv şi 3 la sută pentru microîntreprinderile care au un singur salariat.

Microîntreprinderile care nu au salariaţi vor plăti o cotă de 3 la sută, la care se adaugă 1.530 de lei trimestrial. Această sumă va fi actualizată prin ordin de ministru în funcţie de evoluţia salariului de bază minim brut garantat în plată. Tot 3 la sută vor plăti şi microîntreprinderile care nu au salariaţi şi care se află într-una dintre următoarele situaţii înscrise la registrul comerţului sau în registrul ţinut de instanţele judecătoreşti: dizolvare urmată de lichidare, inactivitate temporară, declaraţie pe proprie răspundere că nu desfăşoară activităţi la sediul social sau la sediile secundare. În funcţie de evoluţia numărului de salariaţi, cotele de impozit se modifică începând din trimestrul imediat următor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea