Elevii din clasa a VIII-a susțin simulările Evaluării Naționale 2015 săptămâna viitoare. Modele de subiecte
Elevii de clasa a VIII-a susțin simulările Evaluării Naționale 2015 în perioada 23-25 februarie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale.
Simulare examene naţionale 2015. Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2014 – 2015, sunt: Limba şi literatura română (23 februarie), Matematică (24 februarie) şi Limba şi literatura maternă – pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (25 februarie). Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.
Notele obţinute de elevi la simulările examenelor naţionale nu vor fi publicate în catalog, dar rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.
Simulare examene naţionale 2015. Inspectoratul Scolar Alba arată că prin simulări elevii se familiarizează cu rigorile unei evaluări naţionale sau ale unui bacalaureat naţional, dar în acelaşi timp are loc şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.
Simularea Evaluării Naționale va fi susținută, în județul Alba, de 3160 elevi de clasa a VIII-a.
Calendar Evaluare Naţională 2015
22 iunie 2015 – Limba şi literatura română – proba scrisă
23 iunie 2015 – Limba şi literatura maternă – proba scrisă
24 iunie 2015 – Matematică – proba scrisă
26 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)
30 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii
3 iulie 2015 – Afişarea, în fiecare şcoală gimnazială, a listei candidaţilor la liceu, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere
3 – 7 iulie 2015 – Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a
14 iulie 2015 – Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc
18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 – 2016
15 iulie 2015 – Afişarea în şcolile gimnaziale a rezultatelor/a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în liceele din judeţ. Afişarea de către liceu a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate
16 iulie – 24 iulie 2015 – Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi
Modele de subiecte și baremele de corectare la Evaluarea Națională 2015:
EVALUARE NAȚIONALĂ 2015: In școlile in care, in sesiunile anterioare, s-au constatat nereguli grave in organizarea si desfășurarea evaluării naționale, comisiile județene de organizare a evaluării naționale pot decide nominalizarea in comisii a unor profesori de la alte scoli. De asemenea, comisiile județene de organizare a evaluării naționale pot decide si sa suspende organizarea examenelor in școlile in care, in sesiunile anterioare, s-au constatat nereguli grave.
Si la Evaluarea Naționala 2015, examenele vor fi supravegheate video. Similar procedurilor de la Bacalaureat, si aici comisiile din scoli si comisiile județene de organizare a Evaluării Naționale trebuie sa verifice, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. „In cazul in care, la verificarea prin sondaj, se constata nereguli, fraude sau tentative de frauda ori in cazul in care exista sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de frauda, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din scoală respectiva”, se arata in ordinul de ministru.
Daca in urma verificării înregistrărilor se constata nereguli, comisia din scoală trebuie sa ia masurile care se impun, care pot merge pana la „acordarea notei 1 (unu) pentru frauda sau tentativa de frauda”.
Candidații la Evaluarea Naționala nu au voie sa intre in sălile de examen cu „ghiozdane, rucsacuri, sacose, poșete si altele asemenea, candidații având obligația de a lasă obiectele menționate in sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia din unitatea de învățământ in acest scop”. Elevii ce refuza depozitarea acestor obiecte nu vor fi primiți in examen.
Li se interzice candidaților la Evaluarea Naționala sa aibă, in sălile de examen, asupra lor, „in obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, in penare si altele asemenea sau in băncile in care sunt așezați in sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cârti, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor”.
Absolvenții de clasa a VIII-a nu au voie sa intre in examen nici cu telefoane mobile, caști audio sau cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce „permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidați sau cu exteriorul”.
In timpul examenului, elevii nu au voie sa vorbească intre ei, sa copieze, sa transmită foi sau materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notițe.
Elevii care nu respecta regulile de mai sus vor fi eliminați din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit sau au transmis materialele interzise.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 2 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 6 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi