Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Baschet feminin: CSU Alba Iulia a învins fără emoţii pe CSM Satu Mare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - Sepsi Sf. Gheorghe29Victorie internă fără probleme pentru CSU Alba Iulia în etapa a XXIII-a a Ligii Naționale la Baschet feminin. Echipa universitară a trecut sâmbătă după-masă pe propriul teren de CSM Satu Mare, scor 78-39 (26-12, 19-14, 20-6, 13-7), în urma unei partide pe care au controlat-o clar, câștigând toate cele patru sferturi și demonstrând că au reușit să depășească rapid momentul nefast din urmă cu trei zile, când au pierdut tot în Sala de Sport a Universității cu Sepsi Sf. Gheorghe.
Disputa a fost una fără istoric și a debutat cu universitarele la cârma jocului încă din primul minut, acestea luând rapid avans pe tabelă și nepierzând niciun moment meciul din mână. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 26-12 pentru trupa lui Popov, iar la pauza mare diferența între cele două combatante a fost de 19 puncte. La revenirea de la vestiare, tehnicianul sârb și-a permis chiar să introducă în teren toate jucătoarele din lot , dar cu toate acestea avantajul gazdelor nu a făcut decât să crească. Cel mai dur sfert pentru sătmărence a fost cel de-al treilea, în care s-au izbit puternic de apărarea bine pusă la punct de antrenorul de la CSU și au reușit să înscrie doar 6 puncte. Aproape la fel de nefastă a fost și ultima parte, când însă s-a marcat puțin de ambele părți, iar în final echipa din Alba Iulia s-a impus cu un număr dublu de puncte reușite față de adversare, scor 78-39.
A fost cel de-al patrulea succes al echipei universitare în fața sătmărencelor din acest sezon, după ce CSU s-a impus atât în partida tur, dar și în ambele manșe din sferturile de finală ale Cupei României. Totuși, CSM-ul râmâne în față în întâlnirile directe, scorul la acest capitol fiind de 13-10 pentru trupa din Satu Mare.
În urma acestei confruntări, CSU ajunge la cea de-a 17-a victorie în Liga Națională și urcă pe poziția a treia provizorie în clasament, în timp ce formația sătmăreană înregistrează cel de-al 14-lea eșec intern și rămâne pe locul 8 în campionat cu 9 partide câștigate.
Următorul meci pentru universitare va avea loc peste o săptămână, sâmbătă, 14 februarie 2014, în capitală, unde va întâlni ”lanterna roșie”, Rapid București.

Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster – 23 de puncte, 16 recuperări și 5 pase decisive (double-double și indice de eficiență – 38), Alexandra Uiuiu – 11 puncte, o recuperare și 5 pase decisive, L’Oreal Price – 9 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Elisabeth Pavel – 9 puncte și 4 recuperări, Milica Deura – 8 puncte, 4 recuperări și 7 pase decisive, Wumi Agunbiade – 5 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Larisa Toma – 4 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, Mihaela Gherman – 3 puncte, o recuperare și 2 pase decisive, Marta Fodor – 2 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, Valencia McFarland – 2 puncte, o recuperare și 2 pase decisive și Dora Ardelean – 2 puncte și 4 recuperări.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Am jucat la doar trei zile după un eșec dificil de acceptat, mai ales prin maniera în care a fost înregistrat, iar fetele au fost încă puțin afectate, dar încercăm să trecem peste. De asemenea, s-a acumulat și o oboseală normală după atâtea meciuri tari, iar lucrurile acestea s-au văzut puțin în joc. Nu au existat însă probleme, deoarece am întâlnit un adversar mult sub nivelul nostru, iar acest joc ne-a folosit mai mult ca antrenament. Am reușit chiar să odihnim unele jucătoare, să le permitem să se recupereze, dar fetele au jucat bine, au respectat întocmai ceea ce le-am spus ieri la antrenamente și am câștigat fără probleme. Am decis să acordăm sportivelor 2 zile libere, pentru ca apoi să începem să ne pregătim normal pentru viitoarele partide importante pe care le vom avea în cele 3 competiții în care suntem angrenați. CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea