Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Opinii - Comentarii

19 ianuarie 2015 – ”Lunea tristă”. Vezi de ce este considerată cea mai deprimantă zi din an și sfaturile psihologilor pentru a trece mai ușor peste ea

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

„Blue Monday” – ”Lunea tristă”, care, anul acesta, cade pe 19 ianuarie, este considerată a fi cea mai deprimantă zi, la această concluzie ajungând un psiholog britanic ce a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului, potrivit presei internaţionale.

depresieTeoria despre „Blue Monday” a apărut în 2005, când psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului.

 Festival de Romania 2024

Psihologul a luat în considerare condiţile meteo din această perioadă, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni.

Astfel, Cliff Arnall a stabilit că cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă zi, având în vedere că, în această perioadă, oamenii manifestă o stare de tristeţe, inactivitate şi consumă carbohidraţi în exces.

Însă această teorie a psihologului a fost cauza unor dispute, întrucât acesta a creat formula ca parte a unei campanii de marketing pentru o companie de turism. Astfel, s-a luat în calcul ideea că opinia publică este influenţată să îşi programeze o vacanţă în această perioadă pentru a scăpa de starea de depresie.

*Iată cele 10 sfaturi pentru a trece mai ușor peste „Lunea tristă”:

– Nu petreceți mult timp pe rețeaua de socializare Facebook. Atunci când Facebook-ul este folosit pentru a promova o anumită imagine de sine, se poate ajunge la o nevoie inconștientă de a ne compara cu cei din rețea și astfel apare gelozia, nesiguranța, inadaptabilitatea.

– Încetați să mai trăiți viața altei persoane. Deseori, depresia poate apărea într-o dimineață când conștientizați că nu vă trăiți visele, ci în schimb încercați să vă mulțumiți părinții, copiii sau prietenii. Viața voastră vă aparține. Curajul de a urma propriile vise reduce semnificativ anxietatea.

– Un jurnal, în care să vă exprimați gândurile și sentimentele, are puterea de a combate stările de depresie.

– Nu vă comparați cu ceilalți. Este o risipă enormă de timp și de energie. Concentrați-vă asupra voastră și asupra vieții voastre. Nu deveniți obsedați de alte persoane.

– Consumați vitamine.

– Comunicați cu persoanele din jurul vostru, deoarece și un simplu salut vă poate schimba radical starea.

– Stabiliți-vă un țel. Un scop, chiar și unul nu foarte important, pe care să-l realizați încet încet, creează un sens vieții și o stare pozitivă constantă.

– Citiți despre spiritualitate sau astronomie pentru că ajuta la crearea unei perspective globale, care provoacă o stare de confort.

– Bucurați-vă de liniște și de pauze.

– Pentru fericire trebuie să munciți. Fericirea este o stare de spirit care necesită practică, efort, vigilență, dar și relaxare.

Sursa: realitatea.net; greatnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea