Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Percheziții în ALBA: Cinci persoane arestate preventiv în dosarul de înșelăciune și fals

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma percheziţiilor efectuate azi, 6 decembrie, în 20 de locaţii de pe raza localităţilor Alba Iulia, Sebeş, Zlatna şi Mihalţ, în vederea documentării activităţii infracționale a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de  înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, poliţişti pentru acţiuni speciale şi jandarmi, au identificat mai multe bunuri susceptibile a proveni  din activitatea infracțională.

UPDATE ora 23.30: Cinci  dintre persoanele cercetate pentru înşelăciune şi fals au fost reţinute de poliţişti şi depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

 În urma probatoriului administrat poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, au emis Ordonanţă de reţinere şi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore pentru:

-B.G.A. de 38 de ani şi B. E. de 26 de ani, cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracţiunea de înșelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată,

-L.A.D. de 25 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la înșelăciune,

-P.E.M. de 25 de ani, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals şi

-P.A.C de 20 de ani cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune și abuz în serviciu.

Cele 5 persoane reţinute au fost depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar în data de 07.12.2014 vor fi prezentaţi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

[nggallery id=2747]

Au fost identificate obiecte de uz casnic, aparatură electronică şi electrocasnică precum și obiecte de mobilier care se pare că au fost dobândite în mod fraudulos.

De la locuinţa uneia dintre persoanele din Alba Iulia au fost ridicate mai multe mijloace de probă precum şi o armă neletală, cu aer comprimat, din categoria celor supuse autorizării, deţinută în mod ilegal.

De asemenea, au fost identificate 20 din cele 21 de persoane vizate iar acestea au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Informații background: În cursul zilei de sâmbătă, 6 decembrie, începând cu ora 06.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează simultan 20 de percheziţii pe raza perchezitii IPJ Albajudeţului Alba, în vederea documentării activităţii infracţionale a 21 de persoane bănuite de comiterea, în perioada iulie 2014 – decembrie 2014 a mai multor fapte de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În dosarul aflat în lucru la Poliţia Municipiului Alba Iulia sunt învinuite, până în prezent 21 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, care în perioada iulie – decembrie 2014 au întocmit în fals adeverinţe de venit pe care apoi le-au folosit pentru obţinerea de credite de consum, iar sumele de bani astfel obţinute le-au fost folosite pentru achiziţionarea de produse.

Din probele administrate până în prezent în cauză rezultă că activitatea infracţională a acestora s-a realizat în perioada iulie – decembrie 2014, iar valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 76.000 lei.

În vederea documentării întregii activităţi infracţionale azi, 06.12.2014, începând cu ora 06.00, se efectuează 20 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Alba Iulia (17) şi Sebeş (1)a orasului Zlatna (1) şi a comunei Mihalţ (1) la locuinţele celor 21 de persoane bănuite de implicarea în activitatea infracţională descrisă mai sus.

La acţiune, participă 58 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba din care 13 luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, sprijiniţi de 15 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Pe baza mandatelor de aducere emise de procurori, cele 21 de persoane vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea