Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Percheziții în ALBA: Cinci persoane arestate preventiv în dosarul de înșelăciune și fals

Publicat

în

În urma percheziţiilor efectuate azi, 6 decembrie, în 20 de locaţii de pe raza localităţilor Alba Iulia, Sebeş, Zlatna şi Mihalţ, în vederea documentării activităţii infracționale a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de  înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, poliţişti pentru acţiuni speciale şi jandarmi, au identificat mai multe bunuri susceptibile a proveni  din activitatea infracțională.

UPDATE ora 23.30: Cinci  dintre persoanele cercetate pentru înşelăciune şi fals au fost reţinute de poliţişti şi depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

 În urma probatoriului administrat poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, au emis Ordonanţă de reţinere şi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore pentru:

Elit - Gustul Desăvârșit

-B.G.A. de 38 de ani şi B. E. de 26 de ani, cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracţiunea de înșelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată,

-L.A.D. de 25 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la înșelăciune,

-P.E.M. de 25 de ani, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals şi

-P.A.C de 20 de ani cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune și abuz în serviciu.

Cele 5 persoane reţinute au fost depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar în data de 07.12.2014 vor fi prezentaţi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

[nggallery id=2747]

Au fost identificate obiecte de uz casnic, aparatură electronică şi electrocasnică precum și obiecte de mobilier care se pare că au fost dobândite în mod fraudulos.

De la locuinţa uneia dintre persoanele din Alba Iulia au fost ridicate mai multe mijloace de probă precum şi o armă neletală, cu aer comprimat, din categoria celor supuse autorizării, deţinută în mod ilegal.

De asemenea, au fost identificate 20 din cele 21 de persoane vizate iar acestea au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Informații background: În cursul zilei de sâmbătă, 6 decembrie, începând cu ora 06.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează simultan 20 de percheziţii pe raza perchezitii IPJ Albajudeţului Alba, în vederea documentării activităţii infracţionale a 21 de persoane bănuite de comiterea, în perioada iulie 2014 – decembrie 2014 a mai multor fapte de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În dosarul aflat în lucru la Poliţia Municipiului Alba Iulia sunt învinuite, până în prezent 21 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, care în perioada iulie – decembrie 2014 au întocmit în fals adeverinţe de venit pe care apoi le-au folosit pentru obţinerea de credite de consum, iar sumele de bani astfel obţinute le-au fost folosite pentru achiziţionarea de produse.

Din probele administrate până în prezent în cauză rezultă că activitatea infracţională a acestora s-a realizat în perioada iulie – decembrie 2014, iar valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 76.000 lei.

În vederea documentării întregii activităţi infracţionale azi, 06.12.2014, începând cu ora 06.00, se efectuează 20 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Alba Iulia (17) şi Sebeş (1)a orasului Zlatna (1) şi a comunei Mihalţ (1) la locuinţele celor 21 de persoane bănuite de implicarea în activitatea infracţională descrisă mai sus.

La acţiune, participă 58 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba din care 13 luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, sprijiniţi de 15 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Pe baza mandatelor de aducere emise de procurori, cele 21 de persoane vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

L-AȚI VĂZUT? Alertă în România: Polițiștii caută un bărbat suspectat că şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe un câmp

Publicat

în

L-AȚI VĂZUT? Alertă în România: Polițiștii caută un bărbat suspectat că şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe un câmp

Bărbatul de 43 de ani, suspectat că şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe un câmp din Bihor, este căutat de poliţişti. Aceştia au transmis semnalmentele lui şi cer ajutorul populaţiei.

”Cu privire la sesizarea din data de 23 mai a.c., prin apel 112, la nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, referitoare la o femeie de 30 de ani, din municipiul Târgu Mureş, care ar fi plecat în prezenţa lui Bone Ferenc, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Arad, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării acestuia”, a transmis IPJ Cluj.

Elit - Gustul Desăvârșit

Poliţiştii au transmis fotografia bărbatului şi semnalmentele: înălţime aproximativă: 1,80, 75-80 de kg, ochi căprui, păr brunet, faţa ovală.

”Persoanele care pot furniza orice informaţii despre bărbat sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112”, au mai transmis poliţiştii.

Anterior, aceştia au dat urmărire maşina cu care s-au deplasat femeia şi bărbatul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Amânarea ratelor la bănci: „Suspendarea nu înseamnă că acestea dispar”. Avertismentul președintelui Asociaţiei Române a Băncilor

Publicat

în

Amânarea ratelor la bănci: „Suspendarea nu înseamnă că acestea dispar”. Avertismentul președintelui Asociaţiei Române a Băncilor

Consumatorii trebuie să reţină că suspendarea plăţii ratelor nu înseamnă că aceste rate amânate dispar, iar faptul că această dobândă continuă să se calculeze şi pe această perioadă de suspendare aduce rate mai mari după amânare, susţine Bogdan Neacşu, presedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Citește și: Amânarea ratelor la bănci, în actualul context economic: Cine poate amâna plata. Anunțul ministrului de Finanțe, Adrian Câciu

De asemenea, el a atras atenţia că, în contextul tendinţei de creştere a inflaţiei, există riscul ca pentru ratele amânate, în viitor să se plătească dobânzi mai mari, deci serviciul datoriei să crească.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Aşa cum ştiţi, în economie nu există soluţii panaceu, iar măsurile ar trebui să ţină seama de context şi de potenţialele consecinţe. Dacă la începutul pandemiei, o parte însemnată a populaţiei şi din sectorul companiilor a fost afectată de măsuri de suspendare temporară a activităţii, contextul actual este diferit şi nu suntem în faţa unui blocaj economic general. Provocările vin mai degrabă din sfera creşterii inflaţiei şi a cheltuielilor care afectează în mod diferit anumite persoane şi sectoare economice.

De aceea, este important ca atât noi, băncile, cât şi clienţii, să avem o abordare prudentă şi orientată către găsirea unor soluţii individuale şi personalizate, în funcţie de situaţia în care se află debitorul. Consumatorii trebuie să reţină că această suspendare nu înseamnă că aceste rate amânate dispar, iar faptul că această dobândă continuă să se calculeze şi pe această perioadă de suspendare aduce rate mai mari după amânare. De asemenea, în contextul tendinţei de creştere a inflaţiei există riscul ca pentru ratele amânate, în viitor să se plătească dobânzi mai mari, deci serviciul datoriei să crească”, a declarat Bogdan Neacşu pentru Agerpres.

Discuţii despre modul în care va putea fi implementată măsura

Şeful ARB a precizat, în context, că măsura de amânare la plată a ratelor nu este un subiect nou, iar reprezentanţii Guvernului, ai Ministerului Finanţelor, ai Băncii Naţionale a României şi ai băncilor au discutat pe marginea necesităţii şi eficienţei acestei măsuri.

Citește și: Amânarea ratelor la bănci, în actualul context economic: Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă cu guvernatorul BNR

„Sistemul bancar a spus foarte clar că participă alături de Guvern, Ministerul Finanţelor şi BNR pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru clienţii care întâmpină dificultăţi în rambursarea ratelor. Şi facem deja acest lucru. Băncile au demonstrat în ultimii doi ani că pot veni cu soluţii viabile şi pot fi alături de debitori – fie că este vorba de perioade de graţie, de rescadenţări sau de restructurări ale creditelor care au ajutat la depăşirea cu succes a crizei provocate de pandemie”, a susţinut Neacşu.

Potrivit acestuia, în perioada următoare, urmează ca băncile, împreună cu BNR şi Ministerul de Finanţe să discute pe metodologia de implementare astfel încât programul să poată fi operaţional în cel mai scurt timp.

sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

Publicat

în

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

În cursul acestei veri, cel târziu în august, Complexul Balnear de la Ocna Mureș își va deschide porțile pentru toți cetățenii județului Alba, dar și pentru turiștii veniți la tratament sau în vacanță.

Potrivit primarului orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, în funcție de cât de repede va fi livrat transformatorul de care băile au nevoie, Baza de Tratament și Agrement se va deschide în luna iulie sau cel târziu la începutul lui august.

„Suntem pe ultima sută de metri, însă avem și câteva luni de întârziere. Noi am programat să dăm drumul acestei investiții undeva la sfârșitul lunii mai, însă cel mai probabil n-o să putem deschide decât pe sfârșitul lunii iulie sau în august. nu depinde doare de noi, investiția este în procent de 99% gata, însă depindem de un anumit transformator care trebuie adus din străinătate și după cum știți războiul din Ucraina îngreunează fabricarea acestui transformator, pentru că sunt anumite componente speciale care trebuie aduse din altă parte. Fabricantul ne-a promis că în perioada 10-15 iunie o să-l avem și vom putea deschide pe sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august. În vara acestui am vom deschide acest Complex Balnear”, a spus Silviu Vințeler la Radio Unirea FM.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primarul Silviu Vințeler a spus că plățile sunt la zi, nu sunt datorii, atât Consiliul Județean că și Consiliul Local și-au achitat fiecare partea de contribuție pentru investiție, probleme sunt doar cu întârzieri de livrare ale unor produse care trebuie montate la Baza de Tratament.

Potrivit edilului la acest moment se lucrează la alimentarea cu saramură a celor două bazine interioare, iar în momentul în care va fi curent vor începe probele tehnologice.

„Noi direct vom încerca să pornim cel puțin cu 30-35 de persoane acolo, vedem cum creștem acest număr de persoane, pentru că nu vor fi suficienți. O să avem mai multe discuții cu partenerul nostru, Consiliul Județean, să stabilim și partea de organigramă, în următoarea perioadă și partea de proceduri pe care le facem noi în regie proprie și pe care le vom concesiona unor operatorii privați.

Cel mai important lucru în această bază de tratament este partea medicală. Noi am numit-o Baza de Tratament și Agrement, dar vrem să ne axăm cel mai mult pe partea medicală, pentru că saramura de la Ocna Mureș și saramură scoasă din adâncime are proprietăți mai diferite față de alte băi care fac aceste tratamente. Această saramură conține și sulf și alte componente care sunt foarte benefice pentru anumite tratamente medicale”, a mai declarat Silviu Vințeler.

Turiștii și localnicii sunt așteptați să se bucure de o gamă largă de facilități oferite de Baza de Tratament și Agrement, odată ce aceasta va fi deschisă.

„Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția la Ocna Mureș se poate face acest lucru. O să avem mai multe proceduri medicale: împachetări cu nămol, băi galvanice, masaj, saună umedă sau uscată, bazine cu apă sărată la diferite salinități și diferite temperaturi, o să fie un bazin special pentru tratament care va avea o salinitate mai mare și temperatură mult mai mare a apei. Dacă discutăm de partea de agrement avem bazine mari, cu apă sărată și apă dulce care vor fi încălzite la diferite temperaturi în funcție de condițiile care trebuie create”, a spus edilul din Ocna Mureș despre facilitățile Complexului.

Dezvoltarea turismului balnear în zona Ocna Mureş va contribui la generarea unor beneficii durabile pentru comunitățile locale, va asigura o diversificare a surselor de venit pentru actorii locali și va oferi premisele necesare creării unui sector economic viabil și sustenabil. Susținerea și stimularea activității de turism la nivel județean și local urmărește în esenţă crearea unui număr substanțial de locuri de muncă, acestea putând contribui la bunăstarea economică a locuitorilor. Asocierea între Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba, cu orașul Ocna Mureş, prin Consiliul Local al Oraşului Ocna Mureş, pentru realizarea în comun a acestui obiectiv crează premisele valorificării potenţialului natural şi antropic al zonei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare