Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 19.15, la Sibiu, Volei Alba-Blaj – Volley Koniz *Speranţe de calificare în optimile Cupei CEV la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba-Blaj trăieşte cel mai important moment de până acum a existenţei sale, echipa din „Mica Romă” având de disputat astăzi, în Sala „Transilvania” din Sibiu, returul 16-imilor de finală din Cupa CEV, împotriva vicecampioanei Elveţiei, Volley Koniz. Meciul va începe la ora 19.15 şi va fi transmis în direct pe Digi Sport 3. Ambiţioasa formaţie blăjeană este la un pas să obţină o calificare în optimile celei de-a doua întreceri continentale, o misiune ce pleacă de la scorul de 2-3 înregistrat în manşa tur, la Berna, la debutul în Europa.

*Emoţii şi eforturi organizatorice

Susţinerea primei partide din cupele europene considerată pe teren propriu înseamnă un efort multiplu din partea celor implicaţi. Suprafaţa de joc (taraflex-ul) a fost adus de la Bacău şi pe lângă toate acestea, mai este de organizat şi deplasarea sutelor de suporteri din Blaj, dornici să asiste la un succes al favoritelor. „Acest meci reprezintă un test şi pentru noi, dar sunt convinşi că vom fi la înălţime. Aşteptăm o calificare, dar în acelaşi timp suntem conştienţi că nu ne aşteaptă o întâlnire facilă”, a spus preşedintele Sergiu Ştefănescu.

La întâlnirea cu istoria, echipa din micuţa urbe trăieşte emoţiile unui asemenea moment, Volei Alba-Blaj fiind abia în al 4-lea an al existenţei, dar clasată în acest moment pe prima poziţie a competiţiei interne. Echipa condusă de Darko Zakoc speră să realizeze performanţe şi în Europa, în cazul calificării în optimile Cupei CEV urmând să întâlnească, în luna decembrie, formaţia calificată dintre Tauron MSK Dabrowa Gornicza şi Dinamo Bucureşti, în tur polonezele învingând trupa lui Branko Gajic, cu 3-1 în România.

Cu siguranţă că reprezentantele „Ţării Cantoanelor” vor să-şi valorifice şansa obţinută în urmă cu două săptămâni, când s-au impus, după ce au fost conduse cu 2-0 la seturi. În plus, comparativ cu acel joc, sub comanda argentinianului Guillermo Gallardo revin Ivana Kujundzic (după o accidentare), precum şi Roslandy Acosta şi Yessica Paz Hidalgo, întoarse de la echipa naţională a Venezuelei.  “Echipa elveţiană este o echipă puternică, cu un joc bun în apărare, în meciul tur ne-au surprins, dar sper să pregătim corespunzător meciul, să ne prezentăm mai bine decât la partida tur şi să mergem mai departe în turul doi al Cupei CEV”, a declarat antrenorul Darko Zakoc, tehnician care a dus multe “bătălii” pe frontul european cu echipele pe care le-a pregătit, multe dintre acestea soldându-se cu prezenţe în fazele superioare. Aşadar, speranţe şi emoţii înaintea unei confruntări europene, în care Blajul se mută la Sibiu, pentru a trăi o performanţă râvnită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea