Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Muncii: ”Programul de ajutorare prin alimente a persoanelor defavorizate se extinde”

Ziarul Unirea

Publicat

în

*700.000 de persoane vor primi, prin poștă, cupoane pentru alimente

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a prezentat, miercuri, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanțat din ”Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane” (FEAD), un fond special creat de Uniunea Europeană pentru acordarea de ajutoare materiale persoanelor defavorizate.

Cu această ocazie, ministrul Plumb a anunțat că un număr suplimentar de aproximativ 700.000 persoane vor primi cupoane pentru alimente în cadrul Programului. Astfel, dacă în 2013 beneficiau doar 2,6 milioane persoane, de acum numărul total va ajunge la peste 3,3 milioane. Diferența constă în introducerea printre beneficiari a celor care primesc alocație pentru susținerea familiei.

”Programul Operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate este o măsură adresată categoriilor vulnerabile, iar vestea bună este că am reușit să mărim cu aproximativ 700.000 numărul de beneficiari. Pe lângă dublarea sumei de bani și creșterea numărului de beneficiari, noutatea față de anul trecut constă în introducerea unor cupoane prin care se dorește o informare corectă în privința alimentelor primite și a cantității lor. (…) Creșterea cu 700.000 persoane s-a datorat dublării bugetului alocat pentru achiziția de alimente în anul 2014. Astfel, dacă în 2013 bugetul era de 56 milioane euro, în 2014 bugetul se situează la 120 milioane euro (535,8 milioane lei cu TVA)”, a precizat Ministrul Muncii.

Măsura de extindere a programului de ajutorare prin alimente a persoanelor defavorizate către mai mulți beneficiari vine după anunțurile privind mărirea pensiilor, creșterea alocațiilor pentru copiii din familiile sărace și a alocației de hrană pentru copiii aflați în plasament, mărirea alocației de hrană zilnică pentru persoanele vârstnice și cele cu dizabilități din centrele de îngrijire, creșterea indemnizațiilor persoanelor cu handicap.

”Este un ajutor important pentru cei care nu au alte resurse de a supraviețui și noi vrem să le transmitem tot suportul nostru și asigurarea că ne gândim permanent la formule de a le face traiul mai ușor și de a le oferi mai multe mecanisme de suport. Pe lângă repararea nedreptătilor comise de guvernarea trecută, oferim sprijin tot mai mult pentru categoriile vulnerabile. Pe măsură ce economia s-a însănătoșit și a început să aibă performanțe, ne-am străduit ăa direcționăm resurse și către cei care au cea mai mare nevoie de sprijin. Este dorința noastră ca de aceste rezultate economice să se bucure cât mai mulți cetățeni”, a spus în încheiere Rovana Plumb.

*Informații suplimentare despre cupon:

– Cuponul este documentul prin care se va atesta calitatea de beneficiar al pachetului cu alimente de bază prin apartenența la grupul țintă.

– Cuponul nu are valoare financiară și va fi prevăzut cu elemente de siguranță pentru a împiedica falsificare.

– Cuponul este netransmisibil și cuprinde datele de identificare a beneficiarului (nume, prenume, CNP, domiciuliu).

– Cupoanele sunt tipărite de Imprimeria Națională, iar distribuirea acestora către beneficiarii finali va fi realizată de Poșta Română.

– Valoarea coșului de alimente (ulei, zahăr, făina, mălai, paste făinoase, conserve porc, vită, pate) este de aproximativ 128 lei și va fi oferit o singură dată pe an.

Sursa: Ministerul Muncii


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salariul minim brut se majorează începând de astăzi, 1 iulie 2024. Câți bani primesc angajații în mână

Bera Larisa

Publicat

în

Salariul minim brut se majorează începând de astăzi, 1 iulie 2024. Câți bani primesc angajații în mână Începând de astăzi, 1 iulie 2024, angajații din România vor beneficia de o majorare a salariului minim pe economie, conform noilor măsuri adoptate de guvern la începutul lunii iunie. Noul salar minim brut este de 3.700 de lei. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea