Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

„Jurnal de război” de pe şantierul ANL din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Starea conflictuală din şantierul ANL din Alba Iulia dintre firmele de construcţii SC Start Construct SRL din Alba Iulia şi SC Victor Construct SRL din Botoşani s-a menţinut şi ieri tot pe picior de război între părţi. Deşi n-au ajuns la Alba Iulia reprezentanţii firmei Victor Construct, aşa cum l-a ameninţat zilele trecute fratele patronului pe directorul SC Start Construct -ing. Gheorghe Todea că vin cu încă 3 maşini cu muncitori pentru a ocupa cu forţa şantierul ANL din Alba Iulia, totuşi ameninţarea, după cum ne-a declarat acesta din urmă, se menţine. Ieri, directorul SC Start Construct din Alba Iulia s-a prezentat la Poliţia Municipiului Alba Iulia, unde zilele trecute au fost audiaţi reprezentanţii celor două firme şi s-a demarat o anchetă în acest sens, pentru a depune o copie după sentinţa dată de către Judecătoria Botoşani prin care se respinge Ordonanţa preşedinţială cu privire la cererea de evacuare din şantierul ANL din Alba Iulia a firmei SC Start Construct SRL. Totodată, directorul G. Todea ne-a declarat că va depune la comandantul Poliţiei Municipiului Alba Iulia o solicitare de protejare a bunurilor SC Start Construct, precum şi a vieţii şi integrităţii muncitorilor firmei pe care o conduce aflaţi în şantierul ANL de pe str. Detunata din municipiul reşedinţă de judeţ, faţă de ameninţările şi încercările abuzive ale reprezentanţilor firmei SC Victor Construct din Botoşani de a-i evacua forţat din şantier, deşi aceasta mai are de plătit o sumă de 13 miliarde de lei vechi reprezentând contravaloarea lucrărilor efectuate de către firma albaiuliană.
După sesizarea depusă de către firma SC Start Construct, aşa după cum ne-a declarat dl. Dorin Sava, consilier al prefectului, dl prefect Ştefan Bardan a trimis joi o adresă către ANL Bucureşti prin care a solicitat reglementarea situaţiei din şantierul din Alba Iulia, precum şi o informare în scris cu privire la elementele conflictuale, respectiv situaţia cu plăţile efectuate de către ANL Bucureşti către SC Victor Construct din Botoşani. Totodată dl. prefect a sesizat organele judeţene de Poliţie şi Jandarmi cu privire la necesitatea asigurării liniştei şi ordinei publice în zona şantierului de pe str. Detunata din Alba Iulia. „În rest, conflictul este de natură comercială între cele două firme care necesită a fi rezolvat pe cale legală între părţi”- a mai precizat dl. Dorin Sava, consilier al prefectului de Alba. Zona este în continuare supravegheată de către forţe ale Serviciului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Alba Iulia, precum şi de forţe ale Jandarmeriei Alba.
La final mai menţionăm faptul că am încercat şi noi să luăm legătura direct cu ANL Bucureşti pentru a vedea poziţia conducerii acesteia cu privire la acest conflict de muncă însă, preţ de circa o jumătate de oră, am fost plimbaţi cu telefonul „de la Ana la Caiafa”, de la Biroul de relaţii cu publicul la serviciile economice interne şi retur, pentru ca la final să ni se spună că pentru a primi informaţiile cerute trebuie să facem o solicitare în scris din partea ziarului nostru. Şi asta pentru începutul săptămânii viitoare, deoarece vinerea este zi scurtă… Halal rezolvare! O să facem totuşi şi solicitarea scrisă şi apoi să vedem ce răspuns vom primi. Şi mai ales când. Vom reveni.

Tinu MATEŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Tradiţia fascinantă a Târgului de fete de pe Muntele Găina. Cum erau vândute fetele de măritat în secolul XIX în comunităţile din Munţii Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tradiția Târgului de fete de pe Muntele Găina i-a fascinat dintotdeauna pe călătorii străini. Povestea acestui obicei, aşa cum se desfăşura la sfârşitul secolului XIX, a fost relatată în detaliu de scriitorul Jokai Mor, în romanul „Sărmanii Bogaţi”. Autorul se arăta impresionat de tradiţia din Apuseni, dar oferea şi o explicaţie pentru ea. Jokai Mor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea