Rămâi conectat

Curier Județean

De ziua lor, vârstnicii din Cugir au fost sărbătoriți de administrația locală

Ziarul Unirea

Publicat

în

ziua3Ca în fiecare an, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost marcată la Cugir de către Primărie, Casa de Cultură şi Serviciul Public de Asistenţă Socială prin organizarea unor manifestări dedicate persoanelor în etate din localitate.

Organizatorii şi-au îndreptat atenţia în primul rând asupra cuplurilor care sărbătoresc anul acesta 50 de ani de căsnicie, pe care le-au invitat la Casa de Cultură Cugir. Anul acesta, administraţia locală a avut prilejul de a sărbători Nunta de Aur pentru un număr de 18 cupluri pentru care a fost oficiată  o slujbă religioasă de binecuvântare  de către un sobor de trei preoţi.

ziua1După acest moment, Primarul Adrian Teban şi Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel au luat cuvântul şi i-au felicitat pe cei care reprezintă un exemplu de devotament şi înţelepciune pentru tânăra generaţie. La manifestări au mai fost prezenţi şi viceprimarul, Horia Rotche, directorul Casei de Cultură, Rodica Florea şi mai mulţi consilieri locali. Cele 18 cupluri au primit flori, diplome şi o modestă sumă de bani, fiind invitate la finalul manifestării la un pahar de şampanie şi la programul artistic organizat la Cantina Casei de Cultură.

ziua2În această locaţie au fost sărbătorite de ziua lor peste 300 de persoane vârstnice care s-au bucurat de suprizele pregătite de organizatori în cinstea lor. Le-au cântat Ansamblul 60 Plus din Alba Iulia, Taraful Casei de Cultură  alaturi de îndrăgita interpretă locală profesoara Ionela Popa Dărab, care a venit  însoțită de două dintre tinerele soliste ale Grupului vocal Mlădițe Cugirene şi i-au impresionat cu graţia şi talentul lor, copiii de la Clubul de dans ProDance Studio, condus de Sergiu Prodan.

Cea mai mare surpriză a fost prezența îndrăgitului artist Gheorghe Gheorghiu care a reuşit să ajungă la sufletele celor prezenţi prin recitalul oferit. Şi pentru că a fost ziua lor, vârstincii din Cugir au avut parte de tort şi şampanie oferite de organizatorii evenimentului.

ziua4O prezenţă cu totul aparte a fost delegaţia din Franţa venită zilele acestea la Cugir cu scop umanitar. Este vorba despre membrii asociaţiei Prietenii Cugirului din localitatea Nimes care de 25 de ani se implică în viaţa comunităţii de la poalele Drăganei prin diferite donaţii acordate spitalului, Casei de copiii şi elevilor eminenţi proveniţi din familii nevoiaşe de la Colegiul Național David Prodan. Cei patru membrii ai asociaţiei, printre care senator dr. Paul Blanc, Cavaler al Legiunii de Onoare, dr. Helene Blanc, economist Sophie Thenot și dr. Michele Goeury, președinta Asociației Prietenii Cugirului din Nimes, Franța şi-au exprimat bucuria de a fi în mijlocul persoanelor vârstnice din localitate şi i-au garanta edilului Cugirean că vor râmâne şi în vitor prietenii Cugirului.

Alături de sărbătoriţi au mai fost prezenţi şi Consilierul Judeţean Mihai Nicuşor, Consilierii Locali Ioan Ferchian, Dan Cherecheș, Camelia Dumitrean, Marin Morariu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani

Bera Larisa

Publicat

în

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani. Citește și: Mesaje de condoleanțe „Draga noastră colegă, Camelia Lazăr, ne-a părăsit astăzi de dimineaţă, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea