Bani de salarii de la stat pentru angajatorii care creează minimum 10 locuri de muncă
Firmele care înființează minimum 10 locuri de muncă vor primi ajutor de la stat. Cererile pentru obținerea finanțării se depun de astăzi, informează avocatnet.ro.
Prima sesiune de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanţare prin care firmele care înfiinţează minimum 10 locuri de muncă pot obţine bani de la stat se desfăşoară între 22 septembrie şi 17 octombrie, a anunţat recent Ministerul Finanţelor.
Firmele trebuie să transmită documentele necesare la Registratură generală a MFP, însă numai prin poştă sau servicii de curierat rapid, cu confirmare de primire.
Pe perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat, începând cu momentul deschiderii sesiunii de înregistrare a cererilor, Ministerul Finanţelor pune la dispoziţia solicitanţilor o platformă dedicată prin intermediul căreia pot fi adresate întrebări, sesizări şi solicitări de clarificări, acestea urmând a fi soluţionate cu celeritate.
Conform HG nr. 332/2014, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 336 din 8 mai 2014 şi care a intrat în vigoare la data publicării, schema de ajutor de stat are scopul de a finanţa sub formă de sume nerambursabile costurile salariale, la nivelul maxim al salariului mediu brut, înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi, ca urmare a creării de minimum 20 de locuri de muncă determinate de realizarea unei investiţii iniţiale.
Aceasta prevedere a fost modificată în această săptămână prin HG nr. 784/2014, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 675 din 16 septembrie 2014. Conform documentului, numărul minim de locuri de muncă care trebuie create pentru a primi ajutorul de stat s-a redus de la 20 la 10. Astfel, pentru a beneficia de ajutor din partea statului firmele vor trebui să înfiinţeze cel puţin 10 locuri de muncă şi nu minimum 20, aşa cum era stabilit până acum.
Potrivit reglementărilor în vigoare, se vor putea emite acorduri pentru finanţare până la data de 31 decembrie 2020. Plata ajutorului de stat se va efectua în perioada 2015-2025, în baza acordurilor pentru finanţare emise, în limita bugetului anual alocat schemei.
Pentru acest program, statul va aloca un buget maxim de 2,7 miliarde de lei, respectiv echivalentul a aproximativ 600 milioane euro.
Sursa: avocatnet.ro; realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Economie
Anunț finalizare proiect „Modernizare Străzi: Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor, Municipiul Sebeș”, cod SMIS 143511
Anunț Proiectul „Modernizare Străzi: Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor, Municipiul Sebeș”, cod SMIS 143511 a contribuit la realizarea obiectivului priorității de investiție 9.1 – Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate, fiind realizată modernizarea străzilor Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur și Sticlarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci