Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Kelemen Hunor: ”Românii din Ținutul Secuiesc vor învăța la școală limba maghiară”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Kelemen Hunor, Președintele UDMR, a detaliat joi, într-o conferință de presă, atribuțiile care vor reveni consiliului regional în proiectul legislativ propus de formațiunea sa privind autonomia Ținutului Secuiesc, el menționând că în școlile cu predare în limba română se va introduce ca disciplină limba maghiară, după cum informează AGERPRES.

Prerogativele în ce privește dezvoltarea infrastructurii în regiune, prerogativele legate de administrarea școlilor la nivel regional, sistemului educațional, dar tot ce înseamnă programa școlară se face la nivel național. Pe lângă cele actuale, vor mai fi atribuțiile care se referă la păstrarea tradițiilor locale, utilizarea resurselor naturale, cele legate de turism, agricultură, educație, dezvoltarea economică, infrastructură, (…) organizarea arhivelor județene, a instituțiilor de cultură la nivel regional. Deci, lucruri care țin de aspectele vieții cotidiene. Toate atribuțiile legate de politica externă, politica de securitate națională, politica de apărare, politica privind serviciile de informații nu pot fi solicitate și nu pot fi trecute la nivel regional, rămân la nivel național”, a menționat Kelemen Hunor.

El a mai spus că în ceea ce privește învățământul, în școlile cu predare în limba română va fi introdusă ca disciplină și limba maghiară.

În școlile cu predare în limba maghiară se învață limba română și limba maghiară intră ca disciplină în școlile române – iarăși revin cu modelul Tirolului de Sud – ca să existe un bilingvism încă din copilărie. Dar restul disciplinelor sunt predate în limba română, nu se bulversează, doar că va intra și această disciplină”, a menționat Kelemen Hunor.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră

Ziarul Unirea

Publicat

în

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai importanți domnitori ai țării noastre și este cunoscut drept cel mai mare apărător al creștinătății din țara noastră, acesta domnind în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea