Rămâi conectat

Cultură Educație

Elevii şcolii „Singidava” Cugir în patria lui Cristofor Columb

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Recent, s-a întors din Spania delegaţia cugireană formată dintr-un grup de elevi şi cadre didactice ai Şcolii generale „Singidava” Cugir, care timp de o săptămână au efectuat cea de-a IV-a mobilitate în cadrul proiectului multilateral COMENIUS cu titlul „Cunoaşterea duce la toleranţă”. Un proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii.
Reuniunea a avut loc la Sevilia, în Spania, şi a mobilizat reprezentanţii celor cinci şcoli parteneri în proiect, din Irlanda, Polonia, Germania şi România, fiind găzduiţi de partenerii sevilieni de la CEIP Maestro Jose Fuentes. La mobilitate au luat parte elevii Andrada Uritescu, Nicolae Noja, Alexandru Pereanu, Daniel Blaga, Dragoş Longodor şi Paul Haiduc. Aceştia au fost însoţiţi de profesorii Lucia Anghel, Monalisa Borza, Floare Vlasea şi Oana Horciu. Obiectivul principal al reuniunii a fost descoperirea unei părţi importante din cultura Spaniei, schimb de experienţă dintre profesori, interrelaţionarea elevilor ce aparţin diferitelor ţări, punerea în discuţie a aspectelor legate de domeniile de interes ale proiectului şi stabilirea detaliilor privind următoarea etapă în derularea proiectului.
Potrivit directorului şcolii, d-na Lucia Anghel, programul oferit de organizatori a fost divers, variat, îmbinând activitatea teoretică cu cea practică. Au fost vizitate Primăria din Sevilia, palatul Alcazar, turnul Giralda şi Catedrala care adăposteşte mormântul lui Cristofor Columb, Piaţa Spaniei şi cartierul Evreiesc. De asemenea elevii cugireni s-au întâlnit cu elevii altor culturi, consolidând legături care până atunci au fost posibile doar prin corespondenţă. „Spectacolul de muzică şi dans Flamenco, excursia la Cadix pe ţărmul Oceanului Atlantic, toate ne-au ajutat să descoperim cultura şi identitatea spaniolă într-un mod cât se poate de viu, direct şi accesibil”, a precizat d-na Lucia Anghel.
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga Elevul fruntaș Daniel Cârnaț s-a remarcat din nou în cadrul activităților culturale datorită Premiului I obținut la etapa județeană și apoi la cea națională a Concursului de literatură și arte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea