Rămâi conectat

Curier Județean

ASTĂZI: Prezentare de MODĂ în ţinute dacice şi romane, în Cetatea Alba Carolina. Patricieni, daci, sclavi şi domniţe, într-o paradă inedită

Alexandra Mates

Publicat

în

parada romani daciPatricieni, daci, sclavi şi domniţe vor defila, vineri seara, într-o paradă inedită prin Cetatea Alba Carolina. Este vorba despre surpriza pregătită de Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului, care promit un show de senzaţie şi în acest sfârşit de săptămână. E Feeric Fashion Days la Alba Iulia, iar cu această ocazie renactorii albaiulieni s-au gândit să aducă în faţa publicului, pe lângă lupte, poveşti şi prezentări de echipamente militare şi o paradă de modă în ţinute dacice şi romane.

 Albaiulienii şi turiştii aflaţi vineri seara în Cetatea Alba Carolina vor avea parte de un spectacol inedit. Înainte ca Feeric Fashion Days, cel mai mare festival de modă din România ajuns pentru prima dată la Alba Iulia, să-şi deschidă porţile (vezi aici programul), aşa cum ne-au obişnuit, la ora 19.00, Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului ies din “taberele lor” pentru un nou spectacol cu lupte, poveşti şi …surpriza, de această dată, prezentare de modă romană şi dacică.

 Astfel, dacă la festivalul Feeric Fashion Days spectatorii vor avea ocazia să vadă ultimele tendinţe în modă, la parada acestora vor afla moda „veche”, ce costumaţii aveau strămoşii noştri, dacii şi romanii.

 Rochiile purtate de patricienele romane sau ţinutele pe care le aveau dacii şi sclavii în vremurile de demult, sunt doar câteva dintre vestimentaţiile care vor fi prezentate.

 Nu vor lipsi din show-ul acestora nici demonstraţiile de luptă sau cele de dresaj cu uliul Gusti. De asemenea, şi de această dată unul dintre spectatorii prezenţi la spectacol va putea testa pe viu ce înseamnă să fii legionar roman.

FOTO: arhivă

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mai multe localități din Alba, fără apă potabilă, în plin val de caniculă. Anunțul SC APA CTTA SA Alba

Bera Larisa

Publicat

în

Mai multe localități din Alba, fără apă potabilă, în plin val de caniculă. Anunțul SC APA CTTA SA Alba SC APA CTTA SA Alba, a anunțat sâmbătă, că mai multe localități din Alba vor rămâne fără apă, în contextul golirii rezervoarelor de înmagazinare din cauza caniculei din ultimele zile. Citește și: FOTO | AVARIE la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea