Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sindicaliștii din sănătate și asistență socială vor începe luni acțiunile de protest

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prim-vicepreședintele Federației Sanitas Marius Sepi a precizat că ministrul Sănătății s-a arătat deschis pentru identificarea soluțiilor privind salarizarea din sistemul sanitar și asistență socială, dar și pentru încheierea contractului colectiv de muncă. Conducerea Sanitas a avut vineri o nouă rundă de negocieri cu Nicolae Bănicioiu urmând să discute și cu ministru de Finanțe. Până la luarea unor decizii concrete vor începe acțiunile de protest.

Liderul sindical a precizat că ministrul Sănătăţii a promis o nouă întâlnire săptămâna viitoare la care ar urma să participe şi ministrul de Finanţe pentru a se vedea ce posibilităţi există pentru majorarea salariilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sepi a mai spus că, în perioada 2 – 4 iulie, ar urma să se întrunească şi Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social, în cadrul căruia există promisiuni că se va încheia şi contractul colectiv de muncă cerut de sindicalişti.

Marius Sepi a mai spus că, deşi apreciază faptul că există dialog cu Ministerul Sănătăţii, acţiunile de protest decise de Biroul Executiv Sanitas vor începe luni, conform calendarului anunţat.

Conducerea Federaţiei Sanitas a anunţat că sindicaliştii vor desfăşura proteste între 23 iunie şi 4 iulie, pentru a cere creşterea cu zece la sută a salariilor din sănătate şi asistenţă socială şi un contract colectiv de muncă în sectorul sanitar.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat pe 15 iunie, că în zilele de 23, 24, 25, 30 iunie şi 1 iulie vor fi pichete de protest la Ministerul Sănătăţii, în 26 iunie şi 2 iulie – la Ministerul Muncii, iar în 27 iunie şi 3, 4 iulie sindicaliştii vor protesta la Ministerul Finanţelor.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea