Rămâi conectat

Actualitate

Sindicaliștii din sănătate și asistență socială vor începe luni acțiunile de protest

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prim-vicepreședintele Federației Sanitas Marius Sepi a precizat că ministrul Sănătății s-a arătat deschis pentru identificarea soluțiilor privind salarizarea din sistemul sanitar și asistență socială, dar și pentru încheierea contractului colectiv de muncă. Conducerea Sanitas a avut vineri o nouă rundă de negocieri cu Nicolae Bănicioiu urmând să discute și cu ministru de Finanțe. Până la luarea unor decizii concrete vor începe acțiunile de protest.

Liderul sindical a precizat că ministrul Sănătăţii a promis o nouă întâlnire săptămâna viitoare la care ar urma să participe şi ministrul de Finanţe pentru a se vedea ce posibilităţi există pentru majorarea salariilor.

Sepi a mai spus că, în perioada 2 – 4 iulie, ar urma să se întrunească şi Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social, în cadrul căruia există promisiuni că se va încheia şi contractul colectiv de muncă cerut de sindicalişti.

Marius Sepi a mai spus că, deşi apreciază faptul că există dialog cu Ministerul Sănătăţii, acţiunile de protest decise de Biroul Executiv Sanitas vor începe luni, conform calendarului anunţat.

Conducerea Federaţiei Sanitas a anunţat că sindicaliştii vor desfăşura proteste între 23 iunie şi 4 iulie, pentru a cere creşterea cu zece la sută a salariilor din sănătate şi asistenţă socială şi un contract colectiv de muncă în sectorul sanitar.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat pe 15 iunie, că în zilele de 23, 24, 25, 30 iunie şi 1 iulie vor fi pichete de protest la Ministerul Sănătăţii, în 26 iunie şi 2 iulie – la Ministerul Muncii, iar în 27 iunie şi 3, 4 iulie sindicaliştii vor protesta la Ministerul Finanţelor.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea