Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Afişele electorale care conțin semnul și denumirea ”USL”, retrase de BEC din Alba și alte 8 judeţe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SAMSUNGBiroul Electoral Central a admis contestațiile formulate de Organizațiile PNL din mai multe județe, privind utilizarea de către alianța electorală PSD-UNPR-PC a semnului electoral și a denumirii USL și dispus înlăturarea afişelor electorale care le conţin. Decizia a fost luată duminică pentru județele Alba, Dâmboviţa, Hunedoara, Caraş-Severin, Braşov, Arad, Vâlcea, Ilfov şi Botoşani.

În procesul electoral al alegerii membrilor din România în Parlamentul European din 2014, Alianţa politică Uniunea Social Liberală nu participă. Această alianţă politică a participat la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din 2012 şi la alegerile Camerei Deputaţilor şi a Senatului din 2012, dar în prezent şi-a schimbat componenţa iniţială, PNL denunţând protocolul de funcţionare şi părăsind această alianţă politică. Acest partid nu şi-a dat acordul ca denumirea alianţei politice respective – USL sau Uniunea Social Liberală – să fie păstrată în continuare de alianţa respectivă în noua sa formă şi, de asemenea, nu şi-a dat acordul ca semnul electoral al acesteia să fie însuşit sau utilizat de un competitor electoral„, a motivat BEC decizia, potrivit Agerpres.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Mai mulţi reprezentanţi ai PNL au contestat anterior decizia alianţei PSD-UNPR-PC de-a folosi acronimul „USL” pe afişele electorale privind alegerile europarlamentare. În județul Alba plângerea a fost respinsă inițial de Biroul Electoral Județean iar PNL Alba a contestat această decizie la BEC unde a avut câștig de cauză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea