Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

4 profesori de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia pe lista celor mai ”tari profi” din țară

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ileana Burnichioiu (Facultatea de Istorie și Filologie), Maria Popa (Facultatea de Științe), Laura Cetean Voiculescu și Ioan Lazăr (Facultatea de Drept și Științe Sociale) sunt cei patru profesori considerați de studenții de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia ca fiind cei mai ”tari profi” ai instituției, din acest an. În urma voturilor acordate, ei vor primi distincția de „Profesor Bologna” în cadrul Galei ce are loc în perioada 9-11 mai, la București.

Gala Profesorului Bologna este organizată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Titlul de ,,Profesor Bologna” este oferit exclusiv de studenți – cei mai îndreptățiți să își  arate aprecierea față de profesorii care s-au remarcat prin metodelor de predare și învățare adaptate la nevoile și interesele lor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În criza de valori în care societatea în care trăim se afundă tot mai adânc, nevoia de a găsi și a promova modele autentice din universitățile românești ne-a determinat să îi căutăm și să îi scoatem la lumină pe acei profesori care reușesc să își lase amprenta asupra dezvoltării fiecărui student care participă la cursurile lor, care au amfiteatrele pline fără să facă prezența, care sunt deschiși întotdeauna la dialog și care nu pun la îndoială faptul că noi, studenții, merităm și suntem pregătiți pentru un sistem educațional mai bun. Pe acești profesori noi îi numim ”Profesori Bologna” sau ”Profi Tari” și considerăm că ei ar trebui să fie etalonul pe care fiecare profesor din universitatea românească ar trebui să îl atingă. Le mulțumim acelor profesori care, de 7 ani încoace, de când a avut loc prima ediție a galei, ne fac să sperăm că la un moment dat Învățământul Centrat pe Student va fi o realitate în fiecare sală de curs a fiecărei universități din România”, a declarat Cristi Popescu, vicepreședinte Educațional ANOSR.

Potrivit organizatorilor, studenții din toată țara au avut la dispoziție 5 săptămâni să își nominalizeze profesorii preferați, după care studenții evaluatori pregătiți de ANOSR să recunoască profilul Profesorului Bologna au participat incognito la cursuri ale profesorilor nominalizați, le-au luat interviuri studenților și, ulterior, profesorilor, pentru a se asigura că distincția ajunge doar la acei profesori care îl merită pe deplin.

Dintr-un total de peste 700 de nominalizări, titlul a fost acordat unui număr de 109 de profesori din cele mai importante universități din România.

Între profesorii de la universitatea albaiuliană premiați în cadrul edițiilor anterioare a Galei Profesorului Bologna se află: Deaconu Sorin, Dragolea Larisa, Joldes Remus, Muntean Andreea, Socol Adela (care au obținut premiul în anul 2010) și Butiu Cătălina, Cordoș Mălina, Hurbean Ada, Miruna Tudorașcu (premiate în anul 2011).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea