Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiect MS – Spitale pot închiria spaţii. 50% din bani rămân locatorului, 50% merg la bugetul de stat

Dragoş Suciu

Publicat

în

Spitalul Judetean Alba02Potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii, spitalele pot închiria spaţii unor furnizori de servicii medicale, dar şi pentru servicii alimentare sau vânzare de ziare. Conform proiectului jumătate din bani vor reveni unităţii sau autorităţii care este locator, iar cealaltă jumătate va fi virată la bugetul de stat.

Proiectul de hotărâre de Guvern (HG) privind unele măsuri pentru închirierea unor imobile sau părţi din acestea de către Ministerul Sănătăţii şi unităţile aflate în subordinea acestuia a fost lansată, luni, în dezbatere publică pe site-ul ministerului.

Proiectul prevede că unităţile sanitare cu paturi pot închiria spaţiile suplimentare furnizorilor de servicii medicale necesare populaţiei, altele decât cele furnizate de unitatea sanitară care deţine spaţiul de închiriat. De asemenea, spitalele pot închiria spaţii pentru organizarea unor servicii alimentare, de furnizare a presei sau alte activităţi cu respectarea tuturor normelor legale, astfel ca unitatea sanitară să-şi desfăşoare activitatea în bune condiţii, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG, conform Mediafax.ro.

Din venitul suplimentar, o cotă de 50 la sută va reveni instituţiei publice sau autorităţii publice care are calitatea de locator, restul de 50 la sută din chirie urmând să fie virată la bugetul de stat, potrivit proiectului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea