Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Trupa Compact și un show de lasere au adus în Cetatea Alba Iulia peste o mie de albaiulieni și turiști

Bogdan Presecan

Publicat

în

Concert Compact Alba Iulia (68)Concertul memorabil al legendarei trupe Compact, urmat de un show de lasere proictate pe Poarta a III-a Cetățiii Alba Carolina a încheiat aseară prima zi parte a evenimentului ce se desfășoară în acest weekend, Zilele Cetății-Festivalul Roman Apulum.

Peste o mie de persoane din județul Alba dar și turiști au invadat esplanada dintre Obeliscul dedicat lui Horea, Cloșca și Crișan și Poarta a III-a a Cetății. Oamenii au cântat au dansat și au imortalizat momentul cu aparatele de fotografiat și smartphone-urile. „Pe tine te-am ales” „Cine ești tu, oare? ” „Stai cu mine” „Fata din vis” sunt doar câteva dintre piesele care i-au emoționat pe spectatori.

Publicul a fost încâtat de prestația trupei Poarta 3, care alături de Antinia Simion, au umplut cu armonii cetatea.

Trupa Compact a luat fiinta in 1977, la Cluj, insa a intrat in atentia publicului abia in 1981, an in care si-a gasit identitatea muzicala datorita cooptarii lui Paul Ciuci – solist, chitarist si compozitor. A fost un inceput de drum, compozitiile lui Paul Ciuci s-au facut remarcate rapid datorita stilului si timbrului aparte, iar in scurt timp, Compact a devenit una dintre cele mai cunoscute si iubite formatii rock din Romania.

 [nggallery id=1560]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba, printre județele cu cea mai mare rată a șomajului din Regiunea Centru: Topul localităților cu cei mai mulți oameni fără loc de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba, printre județele cu cea mai mare rată a șomajului din Regiunea Centru: Topul localităților cu cei mai mulți oameni fără loc de muncă În luna APRILIE 2024 rata şomajului a fost de 3,2% (3,4% femei), mai mică decât rata înregistrată în luna corespunzătoare din anul 2023, 3,4% (3,8% femei) și peste media înregistrată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea