BookLand Evolution: Aproximativ 500 de tineri din Alba sunt acum mai aproape de succes
Bilanțul îmbucurător al celor 5 zile de Conferințe practice BookLand Evolution este dovada clară a nevoii tinerilor pentru o asemenea inițiativă: 500 de tineri din Alba Iulia au venit să afle poveștile de succes ale speakerilor.
De luni până vineri (7-11 aprilie), în intervalul orar 18:00-20:00, au luat cuvântul profesioniști consacrați, dornici să le împărtășească sincer experiențele lor de viață, cu bune și cu rele, în speranța că le vor servi drept inspirație și îi vor ajuta să își descopere vocația și să identifice soluțiile optime pentru viitorul profesional.
Vasile Calofir (actor), Cipriana Stan (fondatoare Ping si Pong), Bogdan Duma (președinte CSU, Alba Iulia) Alexandra Rus (director OIR POS DRU Centru), Liviu Cernat (violonist), Marius Ceteraș (președinte Clubul Sportiv de șah, Alba Iulia), Ioana Bogățan (manager Teatrul de Papuși Prichindel, Alba Iulia), Adrian Dușa (director Crucea Roșie Alba Iulia), Iulia Gus (blogger), Mihai Pop (manager Ernst&Young), Cristian Covaciu (director IPEC), Octavian Bădescu (fondator Lokko, Sameday Courier), Cătălin Hașa (interpret de muzică populară), Teodora Iordăchescu (coordonator Centrul de Relații Internaționale și Erasmus) și Silvan Stâncel (interpret de muzică folk și flamenco) au fost prezenți în săptămâna conferințelor practice din Alba Iulia, oferindu-le tinerilor lecții prețioase de viață. Cei 15 invitați le-au oferit acestora nu doar sfaturi și încurajări, ci și suportul necesar pentru a-și îndeplini visurile, oferindu-se să devină mentor pentru câte un licean aspirant la o carieră similară.
Vasile Calofir a deschis seria conferințelor și le-a vorbit tinerilor despre frumusețea lecturii, le-a împărtășit prima întâlnire cu acești prieteni tăcuți, cărțile, și cum poveștile l-au inspirat și motivat în alegerile făcute în viață, ajungând în prezent unul dintre cei mai de succes actori, Cipriana Stan le-a povestit cum a găsit calea de mijloc și a reușit să aibă un job care să o facă să se trezească în fiecare dimineață cu zâmbetul pe buze, în timp ce Bogdan Duma i-a încurajat să nu renunțe niciodată la visele lor. În cea de-a doua zi a conferințelor, Alexandra Rus a vorbit despre rolul important pe care cărțile îl joacă în viața fiecăruia dintre noi, Liviu Cernat i-a sfătuit să își aleagă cu atenție ceea ce vor să facă în viitor, să își dea seama ce anume le face cu adevărat plăcere și Mariu Ceteraș i-a motivat să nu se lase descurajați de piedicile de care se pot lovi de-a lungul timpului, să aibă puterea să se ridice și să se scuture de praf de fiecare dată. Ioana Bogătan i-a încurajat pe tineri să studieze în domeniul în care își doresc ca mai tarziu să profeseze, căci nimic nu este mai dificil decât să facă în viață ceea ce nu îți aduce cu adevărat plăcere, Adrian Dușa le-a spus că nu banii sunt cei care contează în viață, ci să faci ceea ce îți place și, atât timp cât ai încredere în tine, poți să îți vezi orice vis devenind realitate, iar Iulia Gus le-a dezvăluit principalul factor care îi poate ajuta să ajungă acolo unde își doresc: ambiția. În cea de-a patra zi, zi dedicată antreprenoriatului, membrii Fundației Romanian Business Leaders și totodată susținătorii proiectului „Vreau să fiu antreprenor” (Mihai Pop, Cristian Covaciu și Octavian Bădescu) le-au vorbit tinerilor despre viața de antreprenor și le-au răspuns la întrebări, ajutându-i astfel să descopere secretele acestei meserii. La finalul serii, tinerii au primit în dar cartea „Ghidul Practic pentru Antreprenori”. În ultima seară de conferințe, Cătălin Hașa a vorbit despre importanța prietenilor și despre cât de mult contează să îi ai alături de tine pe cei care să te susțină, nu să te descurajeze, Teodora Iordăchescu le-a vorbit tinerilor despre noul program Erasmus Plus și cum pot beneficia de această bursă, iar Silvan Stâncel le-a atras atenția că în viață nu trebuie să concurezi cu cei din jurul tău, ci să cauți mereu să te întreci pe tine însuți, succesul este o competiție continuă cu tine.
„Cartea e ea însăși o viață, respiră, transmite informație, creează și dăruiește emoții”, a spus Alexandra Rus.
„Puteți realiza tot ce doriți dacă aveți ambiție”, i-a incurajat Iulia Gus pe tinerii prezenti la conferintele practice BookLand Evolution.
„Stabileşte-ţi obiectivele personale şi perseverează. Şansele de nereuşită sunt minime”, a spus Octavian Bădescu.
“Cel mai important lucru în viaţa sunt prietenii. Pentru a evolua trebuie să ai alături de tine oameni de calitate care să te ridice, nu să te tragă în jos” le-a spus Cătălin Haşa tinerilor.
„În viaţa trebuie să faci două lucruri: ceea ce îţi place şi banii. Nu diplomele sunt importante, ci ceea ce ştii să faci.
Secretul succesului: să fii productiv! Viaţa nu e o competitie cu celălalt, ci e o competitie cu tine”, a declarat Silvan Stâncel.
Vineri, la finalul seriei de conferințe, a fost desemnat prin tragere la sorți câștigătorul locului gratuit în Tabăra Coolturala BookLand. Alți liceeni norocosi, câte unul în fiecare oraș în care BookLand Evolution va poposi pe durata celor 120 zile (10 Martie – 15 Iunie & 22 Septembrie – 14 Decembrie), vor avea șansa să petreacă o vară de neuitat în Tabăra BookLand.
Aventura culturală continuă și în alte 22 de orașe, caravana Conferințelor practice urmând să ajungă săptămâna viitoare la Târgu Mures.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
26 noiembrie 2024 | „Despre arta de a crea o stare de conștiență”, tema lunii noiembrie la atelierul de Biblioterapie de la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba
26 noiembrie 2024 | „Despre arta de a crea o stare de conștiență”, tema lunii noiembrie la atelierul de Biblioterapie de la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba Proiectul 3.30 Biblioterapie este un proiect cultural ce se desfășoară sub forma unor ateliere de psihologie practică, promovând colecțiile tematice de carte ale Bibliotecii Județene Județeană „Lucian Blaga” […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan