Rămâi conectat

Sport

FOTO: Primele medalii pentru CSU Alba Iulia la naţionalele de juniori la şah: Mihnea Costachi – aur, Radu Ţâmpea – bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia sah 5Sah: Duminică s-a încheiat la Căciulata prima probă, cea de şah clasic, a campionatelor naţionale de juniori la şah. Aşa cum ne-au obişnuit, tinerii şahişti din judeţul Alba au fost şi de această dată în prim-planul întrecerii, Mihnea Costachi devenind campion naţional, iar Radu Ţâmpea (ambii CSU Alba Iulia) – medaliat cu bronz.

La categoria băieţi sub 14 ani Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a impus clar cu 8,5 puncte din 9 partide, multiplul campion albaiulian lăsând adversarilor o singură remiză în ultima rundă, când era deja virtual campion. Mihnea  obţine astfel un nou titlu de campion naţional şi calificarea la Campionatele Mondiale de juniori care se vor desfăşura în luna septembrie în Africa de Sud. La aceeaşi categorie de vârsta rezultate bune au obţinut şi albaiulienii George Ileană (legitimat la Logismart Sibiu) clasat pe locul 8 cu 6 puncte şi Iustin Ciorgovean (CMS Alba Iulia) clasat pe locul 17 cu 5,5 puncte, dintr-un total de 61 de participanţi. Participarea lui Iustin la competiţie a fost posibilă datorită sprijinului financiar acordat de firma IPEC din Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba.

A doua medalie a delegaţiei albaiuliene a fost obţinută de Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia), clasat pe locul 3 din 76 de participanţi la categoria băieţi sub 8 ani cu 7 puncte din 9 posibile. Juniorul albaiulian antrenat de Marius Ceteraş şi Mihnea Costachi se află la prima medalie la naţionalele de juniori, după ce în anul precedent s-a clasat primul în CSU Alba Iulia sah 1concursul naţional şcolar la categoria copii sub 8 ani.

Foarte bună a fost şi evoluţia teiuşanului Adrian Sechereş (legitimat la CSS 1 Timişoara), clasat pe locul 4  la categoria băieţi sub 16 ani cu un total de 6,5 puncte.

Chiar dacă nu au obţinut clasări superioare, juniorii legitimaţi la CSO Cugir şi pregătiţi de profesorul Vasile Lupu, Ianis Tarciuc (locul 30 din 76 de participanţi la categoria băieţi sub 8 ani), Klaid Iordăchescu (locul 60 la categoria băieţi sub 8 ani), Ilie Arion (locul 52 din 109 participanţi la categoria băieţi sub 10 ani) şi Mircea Zinca (locul 24 din 28 de participanţi la categoria băieţi sub 16 ani) au avut doar de câştigat din participarea la cea mai importantă competiţie naţională juvenilă, experienţa acumulată fiindu-le cu siguranţă benefică în competiţiile viitoare.

Merită remarcată şi evoluţia excelentă a Dianei Ciungan (CS Logic 64 Braşov), care a obţinut titlul de campioană naţională la categoria fete sub 16 ani. Junioara braşoveancă are mulţi fani în judeţul nostru, părinţii ei fiind originari din Ocna Mureş, motiv pentru care ea participă regulat la turneele desfăşurate în judeţul Alba.

Urmează probele de dezlegări (rezolvări de probleme de şah), şah rapid şi blitz la care aşteptă noi medalii de la şahiştii din judeţul Alba.

[nggallery id=1477]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea