Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: În Câmpeni, peste 100 de moți și-au exprimat astăzi nemulțumirile în piața din centrul orașului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

campeni009După aproape două luni de pauză, astăzi după amiază a avut loc în centrul orașului Câmpeni o nouă acțiune de protest organizată de Fundația Pro Munții Apuseni – cea care a organizat majoritatea protestelor de anul trecut și de la începutul lui 2014 împotriva proiectului minier de la Roșia Montană.

La acest protest la care au participat peste 100 de persoane – între care s-au regăsit locuitori ai comunei Gârda de Sus și câțiva invitați din alte părți ale țării –  moții și-au exprimat opoziția față de compania canadiană RMGC care dorește exploatarea aurului de la Roșia Montană, față de exploatarea gazelor de șist din țara noastră, de exploatarea irațională a pădurilor de către marile firme de prelucrare a lemnului din județ și față de clasa politică din Romania considerată vinovată de situația dezastruoasă în care a ajuns țara și locuitorii acesteia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În timpul mitingului s-a prezentat inițiativa acestei fundații de a începe pe viitor împăduriri în câteva locuri din zonă afectate de tăierea masivă a copacilor, așteptându-se înscrierea voluntarilor la această acțiune.

Protestul s-a încheiat fără incidente după aproximativ două ore cu un marș prin oraș și cu rostirea unei rugăciuni, anunțându-se o altă acțiune de acest fel la începutul lunii viitoare.

Ovidiu Culda

[nggallery id=1427]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit luni seara, la Aiud, în subsolul unui bloc de pe strada Ecaterina Varga. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale.   Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu trei autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea