Rămâi conectat

Actualitate

Bani de la stat pentru tinerii care vor să înceapă o afacere

Bogdan Presecan

Publicat

în

Începând  de astăzi au început înscrierile pentru programul de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către tinerii antreprenori.

Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri beneficiază de un buget de 21 de milioane de lei şi se adresează antreprenorilor cu vârsta până în 35 de ani care pot obţine o finanţare nerambursabilă ce poate acoperi 50% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, dar nu mai mult de 10.000 de euro. Fondul Naţional de Garantare al Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii va garanta pentru aceste credite contractate cu până la cel mult 80% din valoarea solicitată, în limita sumei de 80.000 euro, echivalentul în lei.

Tinerii pot depune cererile pe site-ul Ministerului Economiei.

Tot luni au început înscrierile pentru programul privind dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii.

Din 17 martie se vor putea depune cereri pentru proiectul privind susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, precum şi pentru cel referitor la dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor- START.

Un alt program va fi lansat în 24 aprilie, cel de modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Primele DECZII au ajuns la pensionari prin poștă

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Primele DECZII au ajuns la pensionari prin poștă Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat, potrivit Agerpres. Citește și: PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea