Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: ”USL – final ca în comediile americane!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

alexandru peresUltimele două săptămâni au încălzit atmosfera politică dâmbovițeană, așa cum numai de la București se poate întâmpla. Luptele interne din USL, crearea noului USD, apariția liberalilor-tăricianiști, poate cooptarea UDMR la guvernare sunt doar câteva episoade succedate rapid într-o telenovelă kitsch-oasă, în care cine știe ce se mai poate întâmpla până marți, 4 martie, data la care Victor Viorel Ponta va solicita Parlamentului votul de încredere pentru un nou Guvern – Ponta III.

Îmi aduc aminte de ”bătălia” iscată și întreținută de opoziția anilor 2010 – 2012 cu privire la numărul de Guverne Boc 1 – 2 – 3 – 4! Atunci schimbările din Guvern erau luate în derâdere, tratate cu glumițe și haz. Acum însă lucrurile sunt serioase! Doar la comandă este ”fosta opoziție”, iar Guvernele Ponta 1, 2 sau chiar 3, vor face parte din serialul ”Cel mai cinstit Guvern”!

Revenind la momentul actual, nu pot să nu remarc tușele comice ale acțiunilor lui Ponta, care culminează cu un nou „copy-paste”: lui Ponta îi dau lacrimile după miniștrii liberali și după USL, dar reinventează USD! Ca de obicei, vinovat pentru tot este… Traian Băsescu și opoziția PDL!

Principiul scenaristic consacrat în comedia americană ”Adio, dar rămân cu tine!” este îmbrățișat și de Crin Antonescu: ar dori să nu îi plece oamenii din funcțiile de conducere deținute în teritoriu, dar…..îl amenință pe Ponta cu o moțiune de cenzură!

În tot acest timp, nimeni nu mai vede de economia națională sau de promisiunile USL a căror minciună se vede acum mai bine ca oricând. S-a ales praf și pulbere de speranțele a 4,5 mil de români care au votat USL (PSD – PNL – PC – UNPR) în 9 decembrie 2012! Oare a meritat efortul mincinos de a dezamăgi electoratul român?

De mâine, suntem în primăvară, în primăvara 2014! PDL privește cu atenție și îngrijorare cum guvernarea este aruncată la colț, doar pentru a rămâne la putere cei doi foști lideri USL și acoliții lor! Credem că ar trebui să ne concentrăm, așa cum fac majoritatea românilor în gospodăriile lor, pe natură, pe agricultură, pe pregătirea unui an dificil economic, social și internațional! Asta ar trebui acum să preocupe și Guvernul României, ca la vară să nu plângem din nou că este secetă mare și căldurile ne coc, sau iarna viitoare ne îngroapă iarăși viscolele și zăpezile.

Dar nimic din ce ar trebui să se facă acum, nu întâmplă, iar sub coordonarea actualilor guvernanți este sigur doar că vine primăvara și speranța în mai bine renaște!

Deci, ”Adio, dar rămân cu tine!” Până când? Vom vedea în 25 mai!

Senator PDL de Alba, Alexandru PEREȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP Administrația municipiului Alba Iulia a lansat, recent, licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede achiziționarea de autoturisme electrice și autoturisme hibrid plug-in. Citește și: Nu au fost simple promisiuni electorale. Primăria Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea